От Министерство на енергетиката не са изискани допълнителни документи във

...
От Министерство на енергетиката не са изискани допълнителни документи във
Коментари Харесай

Николов: Не са ни изискани допълнителни документи за с проверката в „Булгаргаз“

От Министерство на енергетиката не са изискани спомагателни документи по отношение на инспекцията в " Булгаргаз ". Това разяснява пред публицисти в Народното събрание министърът на енергетиката Александър Николов във връзка инспекцията за цените на газа на Националната полиция и Държавната организация " Национална сигурност ". Министър Николов разяснява, че не може да взима отношение по отношение на инспекции на различен способен орган.

Относно активността на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/, министърът сподели, че няма забележки по отношение на експертния състав на Комисията. Той бе безапелационен, че решението за регулаторния орган, е прерогатив на Народното събрание. На въпрос по отношение на настояването на министър-председателя Кирил Петков ръководителят на КЕВР Иван Иванов да бъде заменен, Николов разяснява, че Министерство на енергетиката следва да работи по допустимо най-ефективния метод с какъвто и да е регулатор.

" Нямам забележки по отношение на експертния състав на Комисията. Не бих желал да влизам в дискусия и да предлагам, каквито и да е решения, защото не мисля, че това би било обикновено ", сподели той.

Относно мораториума за цените на тока за битовите консуматори министърът сподели, приемането и отменянето на подобен е функционалност на Народното събрание. " Мисля, че народните представители са задоволително рационални и ще вземат допустимо най-хубавото решение ", уточни министърът.

Той бе безапелационен, че всички ограничения, които са взети от Министерство на финансите и Министерство на енергетиката са свързани с това натискът върху какъвто и да е състав на КЕВР по отношение на повишение на цената на електрическата енергия да бъде омекотен. Министър Александър Николов уточни, че това включва покриване в цялостен размер на насъбраните дефицити на операторите, които са виновни за електроразпределението. " Тоест всичко, което е допустимо да бъде направено, се прави, тъй че да няма следващ ценови потрес ", съобщи министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР