От Милан официално обявиха завръщането на Златан Ибрахимович, който с

...
От Милан официално обявиха завръщането на Златан Ибрахимович, който с
Коментари Харесай

Ибрахимович се завърна в Милан

От Милан публично оповестиха завръщането на Златан Ибрахимович, който с длъжността си на действен сътрудник ще служи като консултант на клубния притежател Гери Кардинале и неговата компания RedBird. Като част от тази роля някогашният нападател ще бъде връзката сред първия състав и управлението.

Именно Милан беше последният тим в дългата и славна кариера на Ибрахимович. Шведът завърши с футбола като част от състава на “росонерите ” през юни тази година, като за тях той изигра 163 мача с 93 гола и 35 асистенции, спечелвайки две трофеи на Италия и една суперкупа на страната. През последните месеци имаше дълги договаряния сред клуба и досегашния голмайстор, който в последна сметка е дал единодушието си да оказва помощ за развиването на миланския гранд.

Самият Ибрахимович изрази своята признателност за поверената си роля в клуба. “Изключително съм признателен да се причисля към RedBird и Милан в тези значими и авторитетни функции. RedBird си партнира с някои от най-великите спортисти, тимове и бизнес фигури в света, с цел да сътвори бизнеси със смисъл и влияние. Гледам напред към допринасяне за техните капиталови интензивности измежду спортните, медийните и развлекателните им собствености.

Моята обич към “росонерите ” в никакъв случай няма да почине и да бъда част от тяхното бъдеще по логичен метод е нещо, за което можех единствено да си бленувам. Благодарен съм на Гери, че ми даде тази опция. Имам огромно удивление към отдадеността, пристрастеността и усърдния труд, които демонстрираха RedBird и управлението, откогато получиха клуба. Това не е безгрижно решение, а такова, което е доста значимо и персонално за мен и моето семейство. Размишлявах дълго и задълбочено върху първите ми стъпки след края на футболната ми кариера и няма по какъв начин да бъда по-развълнуван от началото на това премеждие като член на RedBird и Милан. За мен и моето семейство това в действителност е завръщане вкъщи в обичания клуб, в който завърших моята футболна кариера, а в този момент разтварям идната глава ”, разяснява той.

На собствен ред Кардинале изрече своето удовлетворение от опцията да си сътрудничи с Ибрахимович. “Всички ние имахме шанса да станем очевидци на величието на Златан като състезател и на неговия принос за извеждането на Милан до върха на Серия " А ". Това, което прави Златан победител от неговия диаметър, не е единствено физически гений, само че също по този начин висок разсъдък и предприемачески дух.

В RedBird сме развили партньорства с доста подбрана група от висоефективни спортисти и актьори от международна класа, които могат да процъфтяват в екосистемата на RedBird посредством нашето спортно, медийно и развлекателно портфолио. Имах опцията да прекарам много време със Златан, размишлявайки върху неговите варианти след края на футболната му кариера. Това, че той ще има дейна рола в бъдещето на клуба, е показателно да нашия нескончаем ангажимент за съвършенство на терена и отвън него, като виждам напред към работата с него като сътрудник и сътрудник в RedBird и Милан. Уважението, което Златан предизвикваше като състезател, световното му наличие измежду почитателите на спорта и разнообразните му умения като бизнесмен са мощна композиция за Милан и RedBird.

Развълнуван съм за нашите почитатели, играчи и треньорски щаб, както и за останалата общественост на “росонерите ” поради това, че официално ще можем да го посрещнем още веднъж назад в тима ”, съобщи американският предприемач.

Клубните президент и изпълнителен шеф, надлежно Паоло Скарони и Джорджо Фурлани, също приветстваха завръщането на Златан в клуба.

“Ибра въплъщава смисъла на един първенец. По време на интервала му в клуба всички ние видяхме неговите работна нравственос, увереност и неуморно гонене на триумфа. Да разполагаме с него като консултант на притежателите и управлението е победа по всички критерии, като продължаваме нашето неуморно гонене на устрема ни да върнем Милан на върха на европейския футбол ”, разяснява Скарони.

“Привличането на водач като Ибра за консултант на управлението на Милан акцентира нашия ангажимент за бъдещите триумфи на нашия клуб в интерес на нашите играчи и почитатели. Късметлии сме да имаме достъп до творчеството на Ибра и неговите обширни връзки в европейския футбол, с цел да продължим да издигаме клуба на световната сцена ”, бяха думите на Фурлани.

Назначаването на Златан идва в навечерието на основния конфликт на Милан против Нюкасъл в Шампионската лига, от който ще стане ясно дали отборът ще играе в евротурнирите и през пролетта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР