От Microsoft допълват, че потребителите ще могат да се върнат

...
От Microsoft допълват, че потребителите ще могат да се върнат
Коментари Харесай

Microsoft предприема нови стъпки в постепенното елиминиране на паролите

От Microsoft допълват, че потребителите ще могат да се върнат към общоприета ключова дума когато и да е, в случай че желаят това.

Софтуерният колос към този момент разрешава на потребителите да влизат в профилите си посредством избор от един от няколко различни метода и да отстранен общоприетата ключова дума.

Вместо ключова дума, потребителите ще могат да употребяват приложението Microsoft Authenticator, което генерира нов код на няколко секунди, платформата Windows Hello която разрешава да се логнем с лицево различаване, пръстов отпечатък или ПИН код, а също по този начин и посредством код, който се изпраща посредством SMS и имейл.

Microsoft от много време работи по постепенната подмяна на общоприетите пароли, които редица експерти считат за най-слабото звено на киберсигурността, написа profit.bg.

 

Според данни на компанията, всяка година по света има 18 милиарда хакерски офанзиви, като 579 опита за хакване на пароли се случват във всяка секунда.

Хората постоянно употребяват една и съща ключова дума за всичките си сметки, което ги трансформира в лесна плячка за хакерите.

Въпреки, че Microsoft е водач измежду фирмите, планиращи бъдеще без пароли, други компании като Гугъл и Apple също оферират други възможности на паролите – изпращане на уведомление до друго ваше устройство, откъдето да потвърдите самоличността си.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР