От мениджмънта на зимните ни курорти Боровец и Банско обявиха,

...
От мениджмънта на зимните ни курорти Боровец и Банско обявиха,
Коментари Харесай

Зимните курорти в трескава подготовка за ски сезона

От мениджмънта на зимните ни курорти Боровец и Банско оповестиха, че ще пуснат кабинковите си лифтове към студентския празник. Традиционно Банско прави това за уикенда към 8 декември, само че тази година той ще е отворен даже още по-рано - ще работи в дните 2,3,8,9 и 10, оповестяват от компанията концесионер " Юлен " АД.

Боровец пък пуска кабинковия си въжен превоз на 9 и 10 декември, само че на летни цени - 30 лева за възрастен човек и 15 лева за деца и хора над 65 години.

Тази година за първи път зимните курорти афишират проектите си за стартиране на кабинковите лифтове толкоз рано. Новината идва на фона на терзанието на хората от бранша за идната зима и обстоятелството, че обстановката е " пагубна " поради неналичието на рекламна акция. Изпълнителният шеф на " Пампорово " АД, Мариян Беляков, разгласи по-рано този месец, че не е сигурен докога вложенията в бранша ще съумяват да спасят сезона. От Пампорово към момента нямат изясненост по кое време ще бъдат пуснати лифтовете и по кое време ще бъде публично открит сезона.

Банско и Пампорово към този момент стартираха продажба на годишните ски карти.  Сезонната карта за лифтовете в Банско резервира цената си отпреди 2 години - 1500 лева, само че единствено в случай че се закупи до края на месец ноември.

Пампорово започва продажба на картите Select. Те могат да бъдат закупени единствено до 10 декември и дават опция за финансова предвидимост и запазване на зимна отмора на допустимо най-ниска цена. Картите Select са без закрепени дати, а клиентите сами избират от кой момент да стартират да ги употребяват. Активирането им става с първото прекосяване през който и да е турникет в ски зоната в границите на идния зимен сезон и важат за поредни дни, според от типа на картата.

Различното за този сезон е, че курортът предлага два интервала за закупуване с разнообразни цени на карти Select. Първият завършва на 31 октомври, като цените на картите са на цените от преди два сезона: еднодневна карта за деца (до 12 години) - 45 лв., за младежи (до 17 години) - 59 лв., и за възрастни - 75 лв..

Във втория интервал - от 1 ноември до 10 декември, еднодневната карта за деца (до 12 години) е 49 лв., за младежи (до 17 години) - 65 лв., и за възрастни - 82 лв..

За първи път е допустимо да бъде закупена и ски карта " Неделя заран Select ", която важи за прилагане в ден неделя в часовете до обяд без да е належащо да обявявате в коя неделя съответно ще употребявате картата, написа TravelNews.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР