От Международният олимпийски комитет (МОК) заявиха, че е разговаряно отново

...
От Международният олимпийски комитет (МОК) заявиха, че е разговаряно отново
Коментари Харесай

МОК планира среща с Шуай Пън в Пекин

От Международният олимпийски комитет (МОК) обявиха, че е разговаряно още веднъж с китайската тенисистка Шуай Пън и е планувано да се срещне с нея в Пекин по време на зимните олимпийски игри, които стартират на 4 февруари..

Пън, някогашна номер 1 на двойки, влезе в светлината на прожекторите, откакто се твърдеше през ноември, че е била „ принудена “ да прави секс с някогашния вицепремиер на Китай Гаоли Джан по време на връзка. 36-годишната тенисистка не бе виждана в общественото пространство в продължение на съвсем три седмици. Джан не разяснява изказванията, до момента в който Пън направи къси появи, които бяха окачествени от публицисти на китайската държана медия като доказателство за нейната независимост и сигурност. В един къс видео диалог със сингапурски вестник тя сподели, че в никакъв случай не е твърдяла, че някой я е насилвал полово.

Говорител на МОК показа в изказване за Франс прес, че олимпийското звено е „ поддържало връзка с тенисистката и провело няколко диалога с нея “ след първичното позвъняване през ноември, като последната връзка пристигнала „ предходната седмица “. Пън показа пред Международния олимпийски комитет, че „ чака с неспокойствие идната зимна олимпиада в Пекин и има намерение да следи надпреварите и нейните китайски олимпийци деликатно “, съгласно изказване. Тя повтори, че „ чака с неспокойствие “ да се срещне с президента на МОК Томас Бах и шефа на Комисията за спортисти на МОК Ема Терхо по време на Игрите, се прибавя в известието.

Бах беседва с тенисистката във видео връзка предишния ноември, като МОК излезе с изказване, казвайки, че китайка е „ добре и в сигурност “. Това докара до обвинявания, че Бах се опитал да защищити домакините на Олимпиадата. Президентът на МОК сега е в Пекин, където се срещна с водача на страната Си Дзинпин по-рано тази седмица. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР