От Международната автомобилна федерация (ФИА) дадоха обяснение защо според тях

...
От Международната автомобилна федерация (ФИА) дадоха обяснение защо според тях
Коментари Харесай

Обясниха защо новите коли във Формула 1 са по-тежки от очакваното

От Международната автомобилна федерация (ФИА) дадоха пояснение за какво съгласно тях новите коли във Формула 1 са по-тежки от предстоящото. Минималното тегло на колите, дружно с водача, е 795 кг, само че по неофициални данни единствено от Alfa Romeo са покрай тази стойност. Всички други коли са с сред 5 и 10, в случай че не и повече кг по-тежки.

Именно заради тази причина тимовете желаеха минималното тегло да бъде увеличено. Това увеличение няма да реши техния проблем, само че ще има разреши да спестят пари от създаването на усъвършенствания, с които да смъкват тежестта на своите коли до сегашната стойност.

А съгласно ФИА една от главните аргументи за тези проблеми с килограмите при множеството отбори са по-тежките от предстоящото общоприети елементи, които тимовете са задължени да употребяват от новия сезон. Точно поради това от ФИА са се съгласили минималното тегли да бъде увеличено с най-малко 3 кг, като това решение би трябвало да бъде утвърдено то Световния моторспорт съвет, който ще заседава идната седмица в Бахрейн.

„ Проблемът с тежестта идва от обстоятелството, че някои от общоприетите елементи се оказаха по-тежки от предстоящото. Това е нещо отвън контрола на тимовете. Точно поради това искахме да ги компенсираме по някакъв метод, а не да ги наказваме.

„ Очевидно доста тимове имат проблеми с тежестта тази година, повече от естественото. Беше доближат консенсус за нарастване от 3 кг, което обаче би трябвало да бъде утвърдено от Комисията за Ф1 и Световния съвет “, сподели ръководителят на комисията за едноместни формули на ФИА Никола Томбазис.

Един от по-видимите общоприети съставни елементи, които бяха въведени за 2022 година, са джантите и техните капаци. По думите на Томбазис обаче самите джанти са се оказали по-леки от предстоящото, само че техните капаци са много по-тежки.

„ Новите гуми се оказа със единствено 100 грама по-тежки, което е нищо, а джантите са по-леки. Капаците обаче излязоха много по-тежки и тъкмо от тях идва огромната разлика. Бяха хвърлени доста старания, с цел да ги направи тях евтини, тъй като те се чупят елементарно. Точно поради това не искахме те да се скъпи. Можехме да ги направи по-леки, от въглерод или нещо сходно, само че тогава щяха да са по-скъпи “, сподели Томбазис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР