От мащабността, с която се разгърна строителството през последните десет

...
От мащабността, с която се разгърна строителството през последните десет
Коментари Харесай

Петя Аврамова: 3 готови магистрали след мащабното строителство през последните 10 години

От мащабността, с която се разпростра строителството през последните 10 години, можем да отчетем, че имаме издигнати напълно три автомагистрали - " Тракия ", " Марица " и " Люлин ", която неотдавна е част от автомагистрала " Струма ". Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова при чуване в Народното събрание по отношение на напредъка по построяването на автомагистрали и скоростни пътища в България, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя уточни, че автомагистрала " Струма " също е на финалната права, като остава да бъде завършен сектор от 40,6 км и през 2023 година да е подготвена. Нов приоритет на държавното управление е Автомагистрала " Хемус ", която сме окуражени да довършим през 2024 година, съобщи министър Аврамова.

Тя означи, че реализацията на пътни планове ще се форсира след въвеждане на тол системата за тежкотоварните коли след 16 август 2019 година Очакваме, когато тя проработи в цялостен мащаб през 2020 година, да бъдат обезпечени доходи от над милиард лв., като тези приходи са забележителен финансов запас, който може да бъде изразходван единствено за строителство на пътища и за рехабилитация на остарели, добави Аврамова. Опитваме се да създадем вероятното в най-кратък период България да има магистрален пръстен и положителни скоростни пътища в Северна България, разяснява тя.

Няколко са огромните пътни обекти, които държавното управление има концепция да бъдат препоръчани за публично-частно партньорство. Един от тях е Автомагистрала " Черно море ", другите са Русе - Велико Търново, тунелите под Шипка и под Петрохан, заяви министър Аврамова. Към момента няма изявен интерес от вложители особено за Автомагистрала " Черно море ", подобен има към построяването на Русе-Велико Търново и тунела под Шипка, добави тя.

Регионалният министър даде обещание през тази година да бъде дефинитивно приключен пътят Добрич - " Албена ", който основава проблеми за туристите. Тя уточни, че неведнъж е сигнализирана за проблем с този сектор. " Знам, че той не е завършен и ви убеждавам, че през 2019 година тези километри, които са останали за дотъкмяване от пътя Добрич - " Албена ", ще бъдат ремонтирани ", сподели Аврамова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР