От Макс ХъндърДОНЕЦКА РЕГИОН, Украйна (Ройтерс) - Войниците, пилотиращи украинския

...
От Макс ХъндърДОНЕЦКА РЕГИОН, Украйна (Ройтерс) - Войниците, пилотиращи украинския
Коментари Харесай

Някои украински пилоти на дронове се страхуват, че предимството пред Русия вече е загубено преди време

От Макс Хъндър

ДОНЕЦКА РЕГИОН, Украйна (Ройтерс) - Войниците, пилотиращи украинския флот от дребни, евтини щурмови дронове, показват опасения, че, макар че са пионери в потреблението им, в този момент те са надскочени от съперника си, до момента в който Москва налива пари и запаси в своя бранш на дронове.

Използването на пъргави дронове с аспект от първо лице (FPV) в борба е едно от най-успешната от другите евтини тактики, които Украйна употребява, с цел да се отбрани от пълномащабна инвазия на Русия, нейният доста по-богат и по-могъщ комшия.

Въпреки това, Москва също последователно отразява и усилва потреблението си от тези дронове, които в началото са били направени за надпревари от фенове и запалянковци, само че са модифицирани да носят експлозиви с унищожителен резултат.

Всяка седмица и двете страни разгласяват запис на бордови камери от FPV, които костват няколкостотин $, летящи към и унищожаващи противников танкове и радарни системи на стойност милиони.

В поле в източната област Донецк, където бяха пристигнали да извършат тестов полет, водачи на дронове от 80-та десантно-щурмова бригада, воюващи покрай Бахмут, споделиха, че Русия печелеше превъзходство посредством по-организирани доставки и по-големи разноски.

„ Техните дронове постоянно са във въздуха, денонощно. Виждаме, че са внедрили серийно произвеждане на дронове за разузнаване, наблюдаване и за нанасяне на удари “, сподели 34-годишен пълководец на взвод с дронове, който се показа с позивната „ Комрад “.

Докато Трудно е да се оцени тъкмо численото предимство на Русия в FPVs - и опитът на единицата покрай Бахмут дава единствено моментна фотография на протичащото се - Komrad го оцени на към два пъти повече от това, което Украйна имаше в неговия бранш на фронта.

„ Дроновете трансформират играта в тази война. Ако объркаме това, нещата ще бъдат сложни ", сподели той.

Комрад споделя, че неговите екипажи могат да извършват до 40 ударни задачи дневно - само че броят им постоянно е доста по-малък заради липса на дронове.

Старшият сержант от ротата за безпилотни летателни апарати на бригадата, 57-годишен някогашен предприемач с позивна „ Yizhak “, сподели, че от време на време екипажът може да има 10 разпознати цели, само че единствено два или три дрона. < /p>

" Така че можем да ударим двама или трима и би трябвало да пуснем седем, тъй като нямаме с какво да ги ударим. "

НАДДЕСЯВАНЕ С ВОЪРЖАВАНЕ

Русия усили производството на FPV дронове тази година.Руско държавно отбранително дружество разгласи този май, че възнамерява да стартира да създава до 3000 от устройствата на месец.

Самюел Бендет, старши помощник в Центъра за нова американска сигурност сподели, че Русия е нараснала доста производството на FPV посредством доброволчески групи, които сами евентуално създават доста хиляди дронове на месец, както и отбранителния бранш, който също уголемява производството на такива дронове.

„ Тази година беше сериозна за напъните на Русия да внедри тази технология в огромни количества и би трябвало да се чакат още по-големи старания през 2024 година “

Междувременно държавното управление на Украйна финансира производството на по-големи, дронове с по-голям обхват за разузнаване и нахлуване, само че по-голямата част от дребните устройства на равнище полесражение са закупени през цялата война от цивилен организации и дарения от частни лица.

Пилотите от 80-та бригада споделят това към момента е по този начин, макар че в този момент страната доставя някои FPV дронове.

Украинският министър на цифровите технологии Михайло Федоров сподели пред Ройтерс през септември, че Украйна е нараснала общото си произвеждане на въздушни дронове с повече от 100 пъти през 2023 година Друго министър сподели през октомври Украйна ще създава „ десетки хиляди “ дронове на месец до края на тази година.

„ Имаме подготвени хора, стимулирани хора. Но от време на време усещаме недостиг и в случай че държавното управление пусне широкомащабно произвеждане на тези дронове, (балансът) войната ще се насочи в наша изгода “, сподели Ижак.

(Докладване от Макс Хъндър; редакция от Том Балмфорт и Алекс Ричардсън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР