От македонец не можеш да направиш българин. Не може с

...
От македонец не можеш да направиш българин. Не може с
Коментари Харесай

Пендаровски: От македонец българин не става

От македонец не можеш да направиш българин. Не може с контракт да бъде заменено националното съзнание на цялостен един народ. Това сподели македонският президент Стево Пендаровски в днешното си годишно послание към Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според него отварянето на българските клубове в страната е " проведена активност " и с напрежението, което основава посредством тях българската страна, тя е избрала " метода на борбата ".

" Няма подобен образец в историята, в който националното съзнание на цяла нация да бъде променено с контракт, акцентира още Пендаровски, говорейки за напрежението сред македонци и българи.

" Модифицираното френско предложение, което ни раздели до невиждани граници, провокира голям брой несъгласия, само че всички те бяха директно или индиректно свързани със страха от опасност за идентичността на македонците и македонския език. Позовавайки се на тезата, че единствено като българи можем да влезем в Европейския съюз, желая да подчертая, че няма безусловно никакъв метод от македонец да направиш българин ", съобщи президентът на Северна Македония.

По мотив всеобщите митинги, които се организираха през летния интервал по отношение на по този начин нареченото „ френско предложение “, Пендаровски посочи, че в страната е основана атмосфера на яростно политическо напрежение. " Това са два разнообразни по еднаквост кодове, два разнообразни народа със свои характерни етногенезаиси. Няма подобен образец в историята, в който със съглашение се трансформира националното съзнание на цялостен народ ", добави той.

Държавният глава акцентира също, че в подтекста на интернационалното самопризнание на македонската еднаквост това е година на огромна стъпка и с окончателното основаване на Македонската православна черква - Охридска Архиепископия в границите на православното екуменичество. " Въпреки че става въпрос за решения на религиозните управляващи, неоспорим факт е, че задграничната агитация в цялата история, а и през днешния ден, се пробва да разклати духовната връзка на македонците с тяхната черква ", безапелационен е Пендаровски.

Според него " Северна Македония се нуждае от кристално ясна и чиста правна и политическа процедура за смяна на конституцията, както прилича на една европейската народна власт ". " Никой не би трябвало да притиска или да задължава някой да гласоподава срещу волята му ", добави още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР