От Левски поздравиха бившия треньор на тима Димитър Димитров. Херо

...
От Левски поздравиха бившия треньор на тима Димитър Димитров. Херо
Коментари Харесай

Левски поздрави рожденика Димитър Димитров-Херо

От Левски поздравиха някогашния треньор на отбора Димитър Димитров. Херо през днешния ден чества своя 63-ти рожден ден.

Ето какво пишат от клуба на формалния си уебсайт:

" Днес своя 63-ти рожден ден чества някогашният ментор на Левски и един от най-именитите български експерти - Димитър Димитров.

Димитър Димитров е бил отпред на редица тимове. В края на 1990-те години работи като старши треньор на националния тим по футбол на България.

Името му остава във футболната история на Саудитска Арабия с тимовете на Ал Насър и Ал Кадисия, на Русия - с Амкар Перм. Паметен остава престоят му в казахстанския Иртиш, с който печели квота за квалификациите на Лига Европа. На 3 ноември 2016 година Димитров е почетен със званието Почетен жител на Павлодарска област. През 2018 година българският експерт поема Иртиш за повторно и го избавя от изпадане.

През 2011 година експертът е разгласен и за почетен жител на родния си Бургас за принос към развиването на локалния футбол и треньорската си активност.

Димитър Димитров е роден на 9 юни 1959г. Тренира от дребен в школата на родния Черноморец и с този тим става три пъти народен първенец за юноши. Играе в Черноморец (1979 - 1981) и Академик София (1981 - 1985). Получава травма в коляното и се отхвърля от дейна спортна активност преди да навърши 25 години.

Водил е тимовете на Нефтохимик, Литекс, Велбъжд, Левски, Локомотив Пд, Нафтекс, Ал Насър, Черноморец, Амкар Перм, Ал Кадисия, Иртиш Павлодар, Лудогорец, Берое, бил е състезателен шеф на Ботев Пловдив.

Става треньор на " сините " напролет на 2000 година и незабавно го извежда до купата и Купата на България. Преди спечелването на двата трофея побеждава три пъти ЦСКА в границите на месец и половина. Въпреки това напусна клуба през лятото на 2000 година ".
 Емил Наков: Когато Левски и ЦСКА си застанат на местата, ще издърпат всичко в по-добра посока
Емил Наков: Когато Левски и ЦСКА си застанат на местата, ще издърпат всичко в по-добра посока

Разбира се, че проследявам всичко на " Лаута ", споделя той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР