От Leroy Leo и Khushi Mandowara(Reuters) - Бум на търсенето

...
От Leroy Leo и Khushi Mandowara(Reuters) - Бум на търсенето
Коментари Харесай

Бумът на лекарствата за отслабване ще увеличи медицинските разходи на работодателите в САЩ през 2024 г. - Mercer

От Leroy Leo и Khushi Mandowara

(Reuters) - Бум на търсенето на по-нови артикули за намаляване и диабет медикаментите се чака да ускорят повишаването на медицинските разноски за работодателите в Съединените щати през идната година, сподели в петък консултантът по изгодите за здравето на личния състав Mercer.

GLP-1 медикаменти, утвърдени от Американската администрация по храните и медикаментите, могат да допринесат сред 50 и 100 базисни пункта към наклонността, сподели основният здравен актюер на Mercer, Сунит Пател, в изявление за Ройтерс.

Съединени американски щати. работодателите приблизително са планували евентуално нарастване от 5,2% на тези разноски за идната година, съгласно изследване на Mercer измежду близо 1900 работодатели, представляващи към 134 000 спонсори на здравни проекти за работодатели.

Подрастване в потреблението на GLP -1 медикаменти са имали доста влияние върху по-високия растеж на разноските за компенсации в аптеките по такива проекти за здравно обезпечаване, сподели Мърсър. През 2023 година разноските за аптеки са се нараснали с 8,4% на годишна база спрямо 6,4% през 2022 година

По-високите разноски, свързани с тези медикаменти, се дължат на тяхното ценообразуване, както и на възходящия брой пациенти, — сподели Мърсър. Лекарствата GLP-1, които работят, като потискат глада и карат човек да се усеща утолен по-дълго, нормално са на цена към 1000 $ на пациент на месец.

По-рано този месец регулаторните органи на Съединени американски щати и Обединеното кралство утвърдиха лекуването на Eli Lilly за намаляване Zepbound, проправяйки пътя за мощен нов противник на Wegovy на Novo Nordisk на пазар, който се чака да генерира $100 милиарда годишни продажби до края на десетилетието.

Докато работодателите покриват използването на GLP-1 медикаменти като лекуване на диабет, дебатът към обезпечаването на покритие за тях като лекуване на затлъстяването продължава. Понастоящем към две пети от огромните работодатели покриват GLP-1 медикаменти за лекуване на затлъстяване, а други 19% споделят, че обмислят това, сподели Мърсър.

Въздействието на увеличението на заплатите на личния състав от разнообразни лечебни заведения върху застраховката проектите занапред се вкарват, сподели Пател.

„ Може да отнеме още няколко години, до момента в който нарастванията на цените, произлизащи от по-високите заплати в бранша на опазването на здравето и разноските за медицински доставки, се усетят във всички здравни проекти. “

Въпреки възходящите разноски за здравни проекти, огромните работодатели са избегнали прехвърлянето на спомагателни разноски към чиновниците посредством по-високи приспадания, доплащания или оптимални заплащания от джоба през 2023 година

Средна застрахователна награда, подлежаща на приспадане за чиновници набъбна единствено с $2 в огромните компании тази година и техният дял в общите разноски за опазване на здравето е приблизително единствено 22%, сходно на 2022 година, сподели Мърсър.

Очаква се множеството компании да запазят каузи на чиновниците си в работодателя разноските за компенсации на сходни равнища през 2024 година, сподели Бет Умланд, шеф на проучванията за здравето и изгодите в Mercer.

Тя сподели, че вместо това работодателите могат да компенсират разноските, като оферират голям брой проекти и предизвикват присъединяване в варианти, които оферират по-добри отстъпки по отношение на по-скъпите.

„ Растежът на опазването на здравето по-бързо от общата инфлация е мотив за безпокойствие. И ще забележим това през идващите няколко години. "

(Репортаж от Khushi Mandowara и Leroy Leo в Бенгалуру; Редактиране от Pooja Desai)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР