От Леонид Селиктар Спортните автомобили са като луксозен ресторант. Престъпваш

...
От Леонид Селиктар Спортните автомобили са като луксозен ресторант. Престъпваш
Коментари Харесай

Ford Focus ST: Страст в баланса

От Леонид Селиктар

Спортните коли са като първокласен ресторант. Престъпваш прага им с цялостното схващане, че ти следва нещо в действителност удивително, запаметяващо се и удовлетворяващо, за което си подготвен да си платиш уместно, само че с усмивка, и да се върнеш за още. Защото усмивката няма да слезе от лицето, а споменът от преживяването да избледнее, в продължение на дни, а от време на време и въобще.

За страдание, светът на всеобщите спортни коли и най-много този на хечбек моделите, е изчезващ тип и той в никакъв случай няма да си върне оня искра и тон, които ще бъдат тотално заглушени вследствие на цялостната промяна на европейската автомобилна промишленост към електрическа такава.

За наша наслада, към момента има няколко европейски автомобилни компании, които не престават да работят по тематиката и да ни радват с същински чистокръвни бензинови хотхеч оферти. С една от най-продължителните- повече от 20 години, и сполучливи истории е точно Ford с емблемата си Focus.

След като от марката взеха решение да не продължат да развиват суперспортната версия RS, ST осъществяването на модела зае челната позиция в профилираното портфолио и това бе едно в действителност вярно решение. Защото колкото и добър да беше Focus RS, а той беше просто прелестен, автомобилът не беше изключително рационално решение за ежедневна подвижност. ST версията му въпреки това е въплъщение на същински баланс.



Благодарение на по-обраната експанзия на EcoBoost мотор си, Focus ST е в положение да предложи ежедневна употреба, включително и в магистрален режим на работа, която няма да се отрази съществено на финансовото положение на притежателя си. При умерени " искания " от страна на неговия десен крайник, автомобилът се нуждае от малко над 8 литра на 100 километра, което е доста допустим разход, поради капацитета, който има машината.

Истинската същина на Focus ST, който апропо се предлага и за комби версията на модела, се разкрива обаче, когато искания има. Тя се разкрива още от момента на стартирането на задвижващия елемент, когато инструменталният панел и дисплеят на интегрираната бордова инфоразвлекателна и информационна система светват с цветовете и логото на Ford Performance. Всички подозрения се разсейват при първото изръмжаване на мотора и изчезват изцяло при включването на първа предавка- твърдо, тъкмо и удовлетворяващо.

Focus ST е изпълнен с 2.3-литров, EcoBoost бензинов турбоагрегат, който генерира оптималната мощ от 280 конски сили. Основополагащ за динамичността, прилепяща телата в седалките, обаче е въртящият миг, който е в положение да предложи този елемент, като тук индикаторът е 420 Нм. Автомобилът се предлага и със седемстепенна автоматизирана предавателна кутия, само че дали от носталгия или за още по-добро чувство и противоположна връзка с колата, ние постоянно бихме заложили на наличната шестстепенна ръчна трансмисия.

Подобно на миналата си версия, Focus ST разполага с технологията SDM (Selectable Drive Modes), която дава опция на лидера да избира характера на колата с авансово конфигурирани режими за движение- Мокри пътища, Нормален, Спортен и Състезателен. Достъпът до обособените режими е изнесен в дясната спица на ергономичния състезателен волан с обособен бутон, а удобството е усъвършенствано посредством обособеното отделяне на спомагателен S, който непосредствено задейства спортния.

Сериозна спомагателна " нотка " в интериора на Focus ST внасят и двойката особено създадени от Ford спортни предни седалки, които с помощта на присъщото си оформление с увеличена странична опора, са еднообразно комфортни както за всекидневно шофиране, по този начин и за по-динамично. Тук фактор е огромният набор благоприятни условия за контролиране на тяхната конфигурация- 14 посоки, както и четирите степени на лумбалната опора. За качеството на седалките може да се съди и по документа на AGR (Aktion Gesunder Rücken), който отличава тези от продуктите, които щадят гърба.

Focus ST продължава да ни радва и чисто образно, като екстериорът му предлага композиция от стилно и динамично лъчение, последното от които е подчертано благодарение на солидната челна решетка, спомагателните въздухозаборници и престилки, солидният заден спойлер и 18- или 19-цоловите джанти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР