От Леонид Селиктар Dacia, като компания, е онази златна кокошка

...
От Леонид Селиктар Dacia, като компания, е онази златна кокошка
Коментари Харесай

Малката голяма черешка DACIA Sandero Stepway Extreme

От Леонид Селиктар

Dacia, като компания, е онази златна кокошка в автомобилната промишленост, която всеки авто гигант- без Renault Group, несъмнено, би желал на има в портфолиото си. Още от възраждането си и въвеждането в произвеждане на първия модел на платформата X90- Logan, главната й цел е да предлага на потребителите налични артикули, с задоволително равнище на технологичност и минималистичен и многоприложим дизайн.

През миналите към 23 години, DACIA извървя, само че и продължава да го следва, извънредно сполучлив бизнес път, като бележи пазарни триумфи без значение от общата обстановка на пазара. През 2022 година, марката записа съвсем 574 000 продажби, което беше с 6.8% повече спрямо 2021-а. Към средата на 2023 година, реализацията на DACIA е на равнище от 345 400 единици или с над 24% повече спрямо първата половина на предходната година, а Sandero е в ежемесечна борба за челната позиция при най-продаваните нови коли в Европа.

Основните аргументи за пазарния триумф на DACIA са доста, само че главната от тях е тази, че марката следва компактно изначалната си тактика да предлага налични коли, които са изпълнени с софтуерна база, потвърдила се във времето.

В момента, DACIA разполага и предлага артикули, които са изцяло съответни на всяка потребителска потребност, като споменът от пръскачките за предното стъкло, които не задействаха автоматизирано чистачките, е сменен от система за безключов достъп до интериора, камера за задно виждане, пускане на мотора с бутон, автоматизирано заключване на колата при отдалечаването на контактната карта, цялостен набор защитни въздушни възглавници, ABS, ESP, система за подкрепяне на потеглянето по надолнище и в действителност доста други.



В същото време, главен плюс при DACIA е свободата на избор, който получава клиентът. Освен разнообразната двигателна гама с бензинови, дизелови, двугоривни (бензин/LPG) и даже хибридни оферти, може би най-хубавия образец за това е решението на марката във връзка с мултимедията и инфо-комуникацията при Sandero и Logan.

Решенията действително са три, като най-интересното от тях е може би системата Media Control. Насочена към тези от потребителите, които избират да употребяват своите мобилни телефони за навигация и мултимедия, тя предлага Bluetooth синхронизация с бордовата мултимедийна такава със особено приложение, само че също по този начин и независимо ръководство на интегрираното радио посредством бутони на кормилото и специфичен интерфейс на централния цифров екран на инструменталното табло. За традиционалистите, от DACIA се планували идващите две " стъпки " - Media Display и топ-изпълнението Media NAV, което поддържа безжична съгласуваност за Apple CarPlay и Android Auto.

И по този начин стигаме до автомобилът на фотосите и видеото, който се явява най-наточената версия на Sandero Stepway, а точно неговата Extreme версия с мотор Tce 110, в която, като позиции на общоприетоо съоръжение, действително ги няма единствено тези, които идват като база в по-ниските равнища на осъществяване. Например- няма я текстилната тапицерия на седалките, тъй като те са изпълнени с доста приятни като дизайн, материали и комфорт тематична тапицерия, като тази на предните седалки носи гордо и новото лого на марката.

Също по този начин го няма и скучноватото черно осъществяване на предното табло, тъй като при Sandero Stepway Extreme тройното стъпаловидно табло е " разчупено " със междинна част, повърхността на която прилича алкантара. Няма и хромирани пръстени на въздуховодите, тъй като тук има изпълнени в цвят на мед детайли. Също по този начин ги няма и 16-цоловите стоманени джанти, като те са сменени с алуминиеви такива. Няма и климатик. Има автоматизиран подобен. Има и автоматизирани фарове и чистачки, само че няма контактен ключ, а карта вид " свободни ръце ".

В Sandero Stepway, и най-много при версията Extreme, в действителност има впечатляващ, поради цената на автомобила, набор системи и технологии за повишение на комфорта и сигурността. Макар и минимален в портфолиото на марката, в случай че не броим 100% електрическия Spring, моделът предлага положително решение за ежедневна, а и за отпускарска, подвижност даже за четиричленно семейство.

За горното, главният провинен е в действителност прелестният Tce 110 мотор, който е смесен с чудесно конфигурирана 6-степенна ръчна предавателна кутия. Макар и единствено трицилиндров, този задвижващ елемент е в отлична " кондиция " както за ежедневна приложимост в града, по този начин и като пълновръстен участник в лявата лента на автомагистралата. В същото време, разходът на гориво е прелестен за джоба, на равнище от към 6 литра на 100 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР