От КТ Подкрепа подкрепят предложения концептуален модел, но имат допълнителни

...
От КТ Подкрепа подкрепят предложения концептуален модел, но имат допълнителни
Коментари Харесай

Синдикат с предложения по изплащането на пенсиите от допълнителното осигуряване

От КТ " Подкрепа " поддържат оферти концептуален модел, само че имат спомагателни претенции

КТ " Подкрепа " изрази кардинална поддръжка по плана на концептуален модел, касаещ етапа на погашение на спомагателното наложително пенсионно обезпечаване. В преднамерено писмо до обществения министър от синдиката показват, че този модел ще усъвършенства опцията за избор сред погашение на пожизнена пенсия, срочна пенсия или еднократно или разсрочено погашение на цялата насъбрана сума по самостоятелната партида.
Синдикалистите оферират изплащането на добавка към пенсията по ДЗПО да се прави единствено при навършване на изискуемата възраст по член 68, алинея 1 от КСО без условието за застрахователен стаж.
Сред останалите оферти е и това при погашение на добавка към пенсията обезпечените лица да имат действителен избор от вероятните три разновидността, посочени в концептуалния модел, а не размерът на насъбраните средства по партидата императивно да ги класифицира в един от препоръчаните разновидности, където непълен избор имат единствено обезпечените лица, на които изчислената добавка би била сред 20 и 50 % от минималната пенсия.
От " Подкрепа " показват още, че би трябвало да се регламентира дали след пенсиониране на лицата, родени след 1959 година, които са избрали пенсионен артикул " Еднократна сума платима на пенсионера едновременно или разсрочено " или на пожизнена наследяема пенсия ще подлежат на обезпечаване за втора пенсия, в случай че да – къде ще постъпва вноската и по кое време и по какъв начин след това ще се преизчислява нейният размер. Предложението на синдикалните специалисти е осигурителните вноски на работещите пенсионери да се насочват към Държавното публично обезпечаване с планувания механизъм за нарастване на пенсията от него.
От " Подкрепа " показват още, че категорично трява да се регламентира, че ПОД няма да събират спомагателни такси или комисионни, нужни с оглед осъществяване на ежемесечното заплащане на добавка към пенсията, които другояче биха генерирали спомагателни разноски за обезпечените лица.
Информацията, която се дава годишно на обезпечените лица, пък би трябвало да се прави по метод, който им разрешава да схванат параметрите на самостоятелната партида, като би трябвало да бъдат включени: брутната обща стойност на импортираните и насъбрани от обезпеченото лице вноски /начална действителна стойност на портфейл/; събраните и удържани такси за сметка на обезпеченото лице през отчетния интервал и с натрупване; чистата стойност с струпване на средствата по самостоятелната партида на обезпеченото лице към датата на уведомлението /крайна чиста стойност на портфейл/.
Инвестиционните такси, събирани като корав % от чистите активи от цената на фонда, да бъдат приведени според от резултатите на финансовото ръководство на средствата, желаят от синдиката. Оттам припомнят още веднъж, че би трябвало да отпаднат месечните такси, които се събират от пенсионноосигурителните сдружения за всяка осигурителна вноска, защото против превода на тези вноски не стои даване на никаква съответна услуга от страна на ПОД.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР