От Кремъл съобщиха, че руският президент Владимир Путин е разговарял

...
От Кремъл съобщиха, че руският президент Владимир Путин е разговарял
Коментари Харесай

Кремъл: Путин се чу със саудитския крал и обсъдиха важни теми


От Кремъл оповестиха, че съветският президент Владимир Путин е разговарял със саудитския крал Салман, като по време на диалога е осъдил дейностите на бунтовниците в Йемен от по-рано тази седмица, когато те изстреляха ракета по саудитската столица. Това оповестиха съветските медии. От Кремъл прецизираха, че Путин е осъдил изстрелването и е призовал за задълбочено следствие на случая в телефонен диалог със Салман, съобщи Блиц.

Ръководената от Саудитска Арабия коалиция, която се бори с бунтовниците хуси в Йемен, съобщи, че е прихванала ракета, изстреляна над Рияд във вторник. Хусите от своя страна прецизираха, че са изстреляли ракетата, като задачата ѝ е била дворецът " Ямама " в Рияд, където саудитският монарх управлява седмичните съвещания на държавното управление и приема задгранични водачи.

Путин призовал за спокойно споразумяване на рецесията в Йемен. От Кремъл прецизираха, че двамата държавни ръководители също по този начин са подчертали нуждата от усилване на напъните за договаряне на политическо решение на спора в Сирия и са разискали взаимни дейности за стабилизиране на международния петролен пазар. Интересното е, че бунтовниците хуси са подкрепяни материално, в това число с оръжия, от Иран, а Русия напоследък демонстрираше доста близки връзки с Ислямската република, в това число във връзка със Сирия. Иран и Саудитска Арабия са врагове.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР