От Кремъл потвърдиха, че са видели ужасяващи кадри на изтезания

...
От Кремъл потвърдиха, че са видели ужасяващи кадри на изтезания
Коментари Харесай

Чудовищни ​​кадри: И Русия, и Западът се възмутиха на изтезанията на руски военни в Украйна

От Кремъл потвърдиха, че са видели ужасяващи фрагменти на изтезания и унижения на съветските военни, снимани в Украйна. По-рано в медиите се появи видео, на което украински националисти прострелват краката на съветски военнослужещи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че видеото е било забелязано. Той назова фрагментите " много чудовищни ", които се нуждаят от правна оценка.

От Кремъл припомниха също, че е формирано наказателно дело по обстоятелството на изтезания на съветски военни в Следствения комитет на Руската федерация.

„ Разбира се, те се нуждаят от правна оценка, а тези, които са взели участие в тези изтезания, подлежат на наказателно гонене. Те би трябвало да носят отговорност за дейностите си ", сподели Песков.

Следком заяви, че видеото с пленени съветски бойци евентуално е снимано в една от базите в региона на Харков.

Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски, също се разгласи против чудовищните изтезания на съветските военни. Той даде обещание, че ще бъде осъществено следствие и назова сходно държание " неприемливо "

Кадри с съветски пандизчии в Украйна доближиха и на Запад. В ефира на немското издание Bild беше покзано видео с тормоз над руснаци. Надписите в долната част гласят: „ Украински военни закононарушения против руснаците “.



Сюжетът беше включен в ежедневните видеоклипове в Украйна.

По-късно журналистът Юлиан Репке, който приготвяше материал за изтезанията на съветските военни, разяснява това в обществените мрежи.

„ Дори и това да не е нещо, което желаеме да съобщим, въпреки всичко би трябвало да бъде докладвано “, сподели журналистът. Репке назова протичащото се " военно закононарушение от страна на украинските войски ".

Между другото, медиите означават също, че съветските публицисти, които интервюираха Владимир Зеленски, не го попитаха няколко часа за изтезанията на съветските военни. А видеото се появи в деня на изявлението.

Междувременно ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин подреди да се проверява казусът с изтезания и брутално ликвидиране на жена в Мариупол. Тялото й е намерено в мазето на едно от учебните заведения в града, където е имало националистическа база. На стомаха на жертвата е издълбана свастика, самата тя е претърпяла голям брой изтезания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР