От край време се знае, че краставиците са едни от

...
От край време се знае, че краставиците са едни от
Коментари Харесай

Ако ядете по 2 краставици на ден, с тялото ви ще се случи това

От край време се знае, че краставиците са едни от най-полезните зеленчуци. Техният състав е богат на минерали и витамини. Те съдържат доста вода, което значи, че похапвайки две краставици на ден, няма да позволим на организма ни да се дехидратира.

Защо краставиците са толкоз потребни?

В краставиците се съдържат 95 % вода и 5 % фибри. Те са с ниско наличие на калории. При преработката им ще изгорим повече калории, в сравнение с ще получим.

Важно е да споменем, че този зарзават е богат на тартронова киселина и предотвратява отлаганията на мазнини. Краставиците спомагат за подобряването на чревната перисталтика. Изумително е, че зеленчукът бива горещо препоръчван на хора, които страдат от затлъстявания или диабет.

Свежият зарзават способства за понижаване равнищата на кръвната захар. Това го изискуем на минералният състав на краставицата. Ако всеки ден консумирате по две краставици, вие ще ускорите процеса по размразяване на непотребните мазнини от тялото.

Някои хора избират да употребяват краставицата под формата на сок, други са последователи на свежите салати. Трети нямат никакви желания. За тях е значимо зеленчукът да бъде част от ежедневното им меню.

Относно това какъв брой краставици би трябвало да се употребяват, лекарите са единомислещи, че не количеството е толкоз значимо, колкото честотата на похапване.
 Ако желаете да подмладите краставиците, направете ТОВА Ако желаете да подмладите краставиците, направете ТОВА
Безспорно един от най-полезните, а и най-вкусните зеленчуци, това са краставиците. Да не приказваме, че с тях можем да се разхлаждаме в же...

Ако решите всеки ден да похапвате по две краставици, можете да сте сигурни, че ще отслабнете доста по-бързо, а дружно с това тялото ви ще се пречисти от отрови и холестеролни плаки.

Да не приказваме, че 2 краставици дневно съумяват да подобрят и положението на кожата. Тя ще се хидратира добре, ще бъде доста по-мека, гладка и еластична.

Не забравяйте да похапвате този потребен зарзават. Той е същински апетитен, пресен и хрупкав. Направете си вкусна салата или го консумирайте в чист тип, нарязан на лентички.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР