От космодрума Венчан в провинция Хайнан беше изстреляна най-тежката ракета-носител

...
От космодрума Венчан в провинция Хайнан беше изстреляна най-тежката ракета-носител
Коментари Харесай

Китай изстреля най-тежката си ракета-носител Чанчжън-5

От космодрума Венчан в провинция Хайнан беше изстреляна най-тежката ракета-носител " Чанчжън-5 ", с която Китай възнамерява да реализира своята бъдеща лунно-марсианска стратегия, съобщи ТАСС.

Ракетата започва в 20:46 часа китайско време /14:46 българско време/ с най-новия сателит " Шицзян-20 ", който ще работи на геостационарна преходна орбита. По думите на локалните експерти галактическият уред изцяло ще удовлетвори потребностите за развиване на актуалните далекосъобщения на Китай в околните 5-15 години, заяви Българска телеграфна агенция.

Това е 323-ият старт на притежател от серията " Чанчжън " и трети за " Чанчжън-5 ". Тежката ракета е с товароподемност 25 тона в ниска околоземна орбита и 14 тона при излизане в геостационарна преходна орбита. На височина " Чанчжън-5 " доближава 57 метра при диаметър 5 метра. Нейният първи сполучлив старт беше сбъднат през 2016 година с извеждането в орбита на спътника " Шицзян-17 ". Второто изстрелване беше осъществено на 2 юли 2017 година, само че то се оказа несполучливо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР