От космодрума Байконур успешно бе изстрелян в орбита космическия кораб

...
От космодрума Байконур успешно бе изстрелян в орбита космическия кораб
Коментари Харесай

Союз МС-08 изведе в орбита трима души, както и специална футболна топка

От космодрума Байконур сполучливо бе изстрелян в орбита галактическия транспортен съд „Союз МС-08“ с тричленен екипаж.
Корабът сполучливо се отдели от третата степен на ракетата-носител „Союз-ФГ“ и след къса орбита взе курс към Международната галактическа станция.



На борда на „ Союз МС-08 “ се намират космонавта Олег Артьомиев и астронавтите на NASA Андрю Фойстъл и Ричард Арнолд. Артьомиев за повторно лети към МКС, Фойстъл – за трети път, а Арнолд – за втори. Автономният полет на галактическия транспортен съд ще продължи две денонощия. Очаква се скачването с съветския сегмент на МКС да се реализира на 23 март вечерта.



„Союз МС-08“ ще достави на МКС формалната топка за международното състезание по футбол. Мондиал 2018 ще се състои в 11 града на Русия. Футболната топка носи името Telstar18, ще бъде върната на Земята от космонавта Антон Шкаплеров и ще се употребява в мачовете на Световното. Откриващият дуел ще е сред Русия и Саудитска Арабия, и ще се играе на 14-ти юни от 17 часа.

Руските космонавти ще заменят остаряло съоръжение с ново и ще изведат в орбита дребни наносателити, основани от студенти. В космоса ще бъде тестван новия скафандър „Орлан-МКС“. Ще бъде инсталирана и апаратурата ICARUS за мониторинг на дивите птици.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР