От колко протеини наистина се нуждае човешкият организъм? Помага ли

...
От колко протеини наистина се нуждае човешкият организъм? Помага ли
Коментари Харесай

Това са симптомите на недостиг на протеини

От какъв брой протеини в действителност се нуждае човешкият организъм? Помага ли ни да останем здрави? Какви са последствията от дефицита им? Ще се опитаме през днешния ден да отговорим на всички тези въпроси.

Колко протеини са ни нужни, с цел да сме здрави?

Протеините са нужни за растежа и възобновяване на клетките в тялото. Всички протеинови храни - месо, риба, яйца, млечни и бобови растения се разграждат в стомаха ни до аминокиселини и се всмукват от тънките вътрешности.

След това черният ни дроб взема решение от кои аминокиселини се нуждае организмът. Останалите се отмиват с урината. За да може този развой да протича свободно, тялото ни би трябвало да получава задоволително протеини, които да може да бъдат модифицирани.

Ако не водите най-активният метод на живот, тогава дневната ви норма е почти 0,75 г протеин на кг телесно тегло. Средно, това е 55 г за мъжете и 45 г за дамите.

Бавно зарастване на раните

Един от признаците на дефицита на протеини е бавното зарастване на ожулвания и порязвания. Това се дължи на обстоятелството, че протеинът е част от клетките на мускулната тъкан, кожата и кръвта. Следователно, в случай че количеството не е задоволително, ще е належащо доста повече време, с цел да се “ремонтират” уврежданията в организма.

Отоци

Дефицитът на протеини води до нарушение на водно-солевия баланс, заради което в тъканите се натрупва течност. Резултатът от това може да бъде появяването на синини под очите, отичане на глезените и стъпалата, непрекъснато чувство за тежест в краката.

Отслабване

Нашето тяло има свои цели, за които постоянно даже не допускаме. Ако има дефицит на белтъчини, тогава всички постъпващи протеини се изпращат там, където са жизненоважни, т.е., до вътрешните органи. В същото време мускулите не получават съвсем нищо и стартират да понижават на размер.

Това положение може да докара до мускулна дистрофия. Ще почувствате непрекъсната отмалялост, болки в ставите и отмалялост. Хората, които се стремят към съвършена фигура и намаляване, постоянно понижават приема на протеини, което е сериозна неточност.

Повишена колебливост и плачливост

Адекватният банкет на протеини спомага за възстановяване на настроението, защото обезпечава на организма аминокиселини, нужни за производството на разнообразни “хормони на радостта”. Без тези незаменими аминокиселини могат да зародят депресивни положения, промени в настроението и нараснала тревога. Влошаването на положението може да докара до постоянно бодърствуване, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР