От кои хора сте – тези, които виждат чашата наполовина

...
От кои хора сте – тези, които виждат чашата наполовина
Коментари Харесай

Как да започнете да мислите позитивно?

От кои хора сте – тези, които виждат чашата на половина празна или на половина цялостна? Начинът, по който възприемаме света и протичащото се в живота ни, е определяща за това по какъв метод се усещаме и до каква степен сме щастливи. Ето за какво позитивното мислене не е единствено мода, а нещо належащо.

В последните години доста се приказва за позитивното мислене. Сякаш това се трансформира в мода. Истината е, че сляпото положително мислене може да бъде даже рисково, само че цялостната положителна настройка, все пак протичащо се в живота ни, може да спомогне за по-доброто психическо и физическо здраве. Позитивното мислене даже се свързва с по-високи равнища на сила, по-добро ръководство на напрежението и по-малък риск от развиване на депресивни положения.

Позитивното мислене не е магия и няма да накара всичките ви проблеми да изчезнат. То обаче ще ви даде вътрешна убеденост и религия, с които по-лесно може да навигирате и да управлявате проблемите си. Преодоляването на компликациите се случва по един по-продуктивен метод. Как обаче да започнете да мислите по-позитивно?
Фокусирайте се върху дребните неща
Предизвикателните обстановки и трудностите са част от живота. Когато се сблъсквате с тях, не забравяйте да оцените всички дребни, само че хубави неща. Дори видимо да са незначителни, въпреки всичко ги има и ви дават непоклатимост и сигурност.

Практикувайте признателност
Доказано е, че практикуването на признателност понижава напрежението, усъвършенства самооценката и предизвиква устойчивостта – даже в сложни времена. Помислете за хората, прекарванията и нещата, за които сте признателни и се опитвайте да изразявате своята признателност най-малко един път дневно. В дните, в които се чувствате тъжни пък, отделете време и напишете на един лист всичко, поради което сте признателни и което ви носи благополучие. Това сигурно ще ви помогне да се почувствате по-добре.

 Добави изложение
Отделяйте повече време за комизъм
Смехът понижава напрежението, безпокойствието и депресията. Освен това усъвършенства самочувствието и настроението. Старайте се да се смеете всеки ден, даже и в сложните моменти. Добрият комизъм незабавно ще разведри ситуацията и ще направи обстановката малко по-поносима.
Прекарвайте повече време с положителни хора
Хората, с които сте заобиколени и с които поддържате връзка са доста значими. Позитивизмът, както и негативизмът могат да бъдат заразни. Ето за какво е значимо да се обкръжите с повече положителни хора, които ще ви поддържат освен в сложните моменти, само че и ще ви стимулират да преследвате задачите си през останалото време.

Намалете рецензията към себе си
Хората могат да бъдат сериозни освен към другите, само че и към себе си. С течение на времето рецензията към вас самите може да прерасне в изцяло отрицателно мнение, което доста по-трудно може да бъде променено. Ето за какво е значимо да говорите със себе си по позитивен метод. Например вместо да се обвинявате, че сте объркали обещано нещо и да се критикувате, кажете си: „ Следващия път ще опитам нещо друго “.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР