От кога можем да се движим с автомобилите си съвсем

...
От кога можем да се движим с автомобилите си съвсем
Коментари Харесай

Пловдивчанин: От кога можем да се движим съвсем спокойно без застраховка и технически преглед?

От по кое време можем да се движим с колите си напълно умерено в Пловдив без гражданска и механически обзор? Този въпрос задават пловдивчани, които са забелязали кола, която няма годни такива, а е в придвижване.
Прочетете още
Хората описа, че са виждали автомобила да се движи през останалото време, само че от близо седмица е паркиран навръх завоя на улиците „ Волга ” и „ Брегалница ”.

„ Паркирал е навръх завоя, пречи и чистачките му са вдигнати. След като всичко му е изтекло по какъв начин се е предвижва и за какво едни биват глобявани и глобени, а за други явно това не е спънка да се движат обикновено по пловдивските улиц ”, се питат читателите ни.

Добавят, че колата сега се употребява като склад, защото е цялостна с разнообразни предмети като шкафчета и други неща. От предоставените до медията ни фотоси се вижда, че автомобилът фактически е с от дълго време изтекла застраховка гражданска отговорност, както и механически обзор.



При липса на гражданска отговорност се планува краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство на лидер, който ръководи моторно транспортно средство без застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите.

Действието на насилствената административна мярка е до показване на доказателство за подписана годна застраховка, разясняват от Комисията за финансов контрол.

Предвижда се и краткотрайно прекъсване от придвижване на пътно транспортно средство на притежател, който няма наложителната застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите. Мярката работи до подписване на застраховката.

Глобата при липса на застраховка Гражданско отделение е от 250 лева за физически лица и имуществена глоба от 2 000 лева за юридическо лице или едноличен търговец. При наново нарушаване размерът на санкциите се покачва доста – за физически лица е 400 лева, а за юридически – 4000 лева

Липсата на наложителна застраховка, както превишената скорост, може да се открива и с полицейски камери. Тогава се издава електронен фиш на притежателя даже без негово наличие. Фишът се изпраща по пощата и би трябвало да се изплати в 14-дневен период.

В случай на шофиране на автомобил без годен механически обзор, контролните органи имат право да постановат финансова глоба на стойност до 50 лева

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР