От КНСБ предупреждават, че реформите, договорени с Брюксел, ще вдигнат

...
От КНСБ предупреждават, че реформите, договорени с Брюксел, ще вдигнат
Коментари Харесай

КНСБ: Токът за бита ще поскъпне 4 пъти заради Плана за възстановяване

От КНСБ предизвестяват, че промените, контрактувани с Брюксел, ще вдигнат сметката за ток на българина близо 4 пъти, съобщи NOVA. И то в границите на идната една година.

Две от промените, които влизат в Плана за възобновяване, тормозят КНСБ. Едната от тях планува доста от българските битови консуматори на ток да излязат от контролирания на свободния пазар на електрическа енергия, което значи и сметките ни да скочат фрапантно.

" Те се образуват от един микс на произвеждане от български централи, който микс се контролира от КЕВР и напълно в дребна степен се въздейства от цените на свободния пазар. Дори два пъти да е – към този момент приказваме за значителен скок, което семействата не са подготвени да одобряват ", пресмята Антон Иванов, който е енергиен консултант на КНСБ.

На свободния пазар обаче цената на тока е до 4 пъти по-висока от тази на контролирания. За да предотвратят сходен удар по джоба ни, от КНСБ желаят диалог с ръководещите.

" Ние настояваме в оптималната степен електрическата сила, създавана в АЕЦ " Козлодуй ", както и в други български електроцентрали, да бъде базата за образуване на цени за българския пазар за битовите консуматори ", споделят още от КНСБ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР