От кабинета на израелския премиер Нафтали Бенет съобщиха в четвъртък,

...
От кабинета на израелския премиер Нафтали Бенет съобщиха в четвъртък,
Коментари Харесай

Путин се е извинил за думите на Лавров за Хитлер

От кабинета на израелския министър председател Нафтали Бенет оповестиха в четвъртък, че съветският президент Владимир Путин се е извинил за мненията, които съветският външен министър Сергей Лавров направи по-рано тази седмица по отношение на Хитлер и евреите – мнения, довели до гневна словесна война сред Русия и Израел, предава Си Ен Ен.

„ Премиерът одобри извинението на президента Путин за изявлението на Лавров и му благодари за изясняването на отношението към еврейския народ и паметта на Холокоста”, се показва в публично изказване от офиса на Бенет.

От Кремъл по-рано разгласиха лична информация за диалога на Путин с израелския министър председател, в която не се загатват опрощение или мненията на Лавров, които включват неоснователното изказване, че немският деспот Адолф Хитлер е имал „ еврейска кръв”.

Според Кремъл, Путин и Бенет са разискали обстановката в Украйна, в това число евакуацията на цивилни от територията на металургичния цех „ Азовстал”.

Путин споделил, че съветските военни са подготвени да обезпечат безвредното излизане на цивилните, само че Киев би трябвало да подреди на „ екстремистите да сложат оръжие”.

Двамата водачи са провели телефонен диалог по случай Деня на независимостта на Израел.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР