„От известно време, някои от видовете наркотици заслужават едно по-голямо

...
„От известно време, някои от видовете наркотици заслужават едно по-голямо
Коментари Харесай

Инсп. Петьо Петков: Нова дрога завладява улицата и я предлагат на децата


„ От известно време, някои от типовете опиати заслужават едно по-голямо внимание”, това сподели в изявление за предаването „ Събуди се” по Нова телевизия инсп. Петьо Петков, шеф бранш „ Наркотици” в Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Ямайка айс е един махленски диалект или един шлагер, който се появява на пазара и то най-много от дилърите с интереса, който биха желали да проявят пред хората, които използват и най-много пред младежите. Тези нововъведения са на първо място единствено жаргона и новите наименования”, добави той.

По думите му, новата дрога, разпространяваща се измежду децата „ Ямайка айс” е така наречен марихуана, която се отглежда по по-специфичен метод.

„ Тя търпи едно надграждане, което се реализира с избрани химикали и добавки”, изясни той и добави, че при тази дрога дейното вещество е малко по-високи и въздействието му върху младежите е по-специфично.

„ Нещата, които са свързани с тези нововъведения, могат да провокират едни много повърхности аномалии при подрастващите или хората, които не са толкоз във вътрешността в тази материя”, означи Петков.

Той разяснява, че новостите, свързани с наркопазара, водят до по-атрактивно образно предложение и по-ниска себестойност на веществата, които се оферират, с цел да могат да бъдат налични за огромна част от младежите, което ги прави още по-опасни.

„ Ние работим доста интензивно. Това, което вършим е една неповторима и много добра превенция”, сподели още инсп. Петьо Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР