От изпращането на своя първия медицински екип в помощ на

...
От изпращането на своя първия медицински екип в помощ на
Коментари Харесай

Медицинската помощ на Китай за чужбина е част от помощта му за модернизация на развиващите се държави

От изпращането на своя първия медицински екип в помощ на непозната страна – в Алжир през 1963 година, китайските медици са помогнали за раждането на повече от 2,07 милиона деца и за лекуването над 27 милиона пациенти в тази страна. И това е единствено един от образците от историята на 60-те години здравна помощ на Китай за чужбина.

Неотдавна в Пекин се организира конференция, на която бе маркирана 60-ата годишнина от изпращането на първите китайски медицински екипи в чужбина. По този мотив ръководителят Си Дзинпин се срещна с участниците в конференцията и даде висока оценка на техните старания за построяването на общочовешка общественост в опазването на здравето.

От 60-те години на предишния век китайски медицински екипи вземат участие в голям брой избавителни интервенции в региони, потърпевши от бедствия и войни. През 2011 година в Танзания стана корабокрушение, което шокира света. В резултат на тридневна избавителна интервенция, китайският екип оказа помощ на 400 ранени да се възстановят. През 2014 година, когато вирусът Ебола бушуваше в Африка, задгранични медицински екипи и специалисти от доста страни се изтеглиха. Въпреки това китайските лекари, които помагаха на Гвинея, останаха на пост и станаха първият медицински екип, награден с Медала на републиката от президента на тази страна. След експлоадирането на пандемията от COVID-19 Китай устоя на вътрешните компликации и бързо изпрати 38 експертни екипа в 34 страни, стартирайки най-интензивната и всеобхватна незабавна филантропична помощ в историята си. Отличната експертиза на китайските медицински екипи им завоюваха висока оценка от държавните управления и обществата на редица страни. Това демонстрира също отговорността на Китай.

В момента Китай върви по пътя на своята рационализация. Той е най-голямата разрастваща се страна, само че в същото време спомага за реализирането на модернизацията в другите разрастващи се страни, и здравната помощ е част от тези старания.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР