От изборите през есента до тези избори имаше промени в

...
От изборите през есента до тези избори имаше промени в
Коментари Харесай

Бивш председател на ЦИК: В голяма чсаст от секциите бяха обърнати камерите

„ От изборите през есента до тези избори имаше промени в изборното законодателство, които очевидно не доближиха до членовете на СИК. Когато гласувах видях, че има секции, които нямаха нужната подготовка. Това докара до забавянето при попълването на протоколите, множеството неточности, заниманието на СИК с проблеми, които не са от тяхната компетентност “, сподели Александър Андреев, някогашен ръководител на ЦИК.

Анализът още не е подготвен и не може да се каже дали то е забавило процеса

Според него видеонаблюдението не е постигнало задачата, за което е било направено. 

„ В огромна част от секциите бяха обърнати камерите. На второ място сподели неподготвеността на огромна част от СИК-овете. Не бяха дадени инструкции. Тези бюлетинки се отваряха, разпростираха и това показваше избор. Всички тези недоизчистени неща основават неустановеност и съмнение в изборния развой “, добави Андреев.

Избирателната интензивност на вота на 2 април е била 40,3%

Бившият зам.-председател на Обществения съвет към ЦИК Румяна Дечева разяснява измененията в Изборния кодекс. 

„ Имаме два месеца да организираме избори и да създадем едни принтери по една спецификация. Тези машини сме ги купили за нещо, а ги използваме за друго. Това е почти да си купи някой Ферари и да го пусне в полето да събира краставици. Не можем да сменяме функционалността на устройства, които сме купили с избрана цел “, сподели тя. 

Вижте целия коментар на двамата във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР