От Истанбул до Порто, скорошно проучване класира всеки метрополис въз

...
От Истанбул до Порто, скорошно проучване класира всеки метрополис въз
Коментари Харесай

32-та най-забавни, приятелски настроени и достъпни града в света

От Истанбул до Порто, скорошно изследване класира всеки метрополис въз основа на няколко критерия, в това число храна, питиета, културен живот, любезност, цени, благополучие и склонност за живот.

Според изследване, извършено от седмичника Time Out, в което са взели участие 15 000 души в 32 града по света, е направена ранглиста на най-хубавите от тях, които си коства да бъдат посетени.

Като част от това изследване жителите оцениха доста аспекти от живота в огромния град.

Предлагаме лист от тридесет и два града, подредени във прогресивен ред, съгласно комбинирания показател за досегаемост, любезност и развлечение:

32. Истанбул (87.1)

Жителите на Истанбул се гордеят с неповторимия си град и неговата история, само че не могат да се нарекат изцяло задоволени от живота - единствено половината от интервюираните признават, че са се чувствали щастливи през последните 24 часа.

31. Сингапур (98,7)

Сингапурците нямат доста високо мнение за културния живот на родния си град, само че високо ценят сигурността и опцията за нощни разходки.

30. Бостън (103,7)

Бостън може да не е най-достъпният град с невисок рейтинг на нощния живот, само че жителите му демонстрираха много високо равнище на благополучие. Освен това повече от половината от интервюираните знаят имената на своите съседи.

29. Дубай (105.3)

Въпреки образната си прелест, Дубай има най-дългите работни дни в нашия лист – до 46 работни часа на седмица, а една вечер, прекарана в града, ще ви коства приблизително 130 евро.

28. Сидни (106,1)

Макар че някой може да си намерения, че градът има малко работа и няма задоволително положителни заведения за хранене, жителите на града водят здравословен метод на живот - 66% от жителите са спортували през последната седмица, 38% в никакъв случай не са приемали опиати. Те също по този начин умеят да се забавляват, защото са номер едно в света по приложимост на водка.

27. Маями (107,9)

Този град има голям брой заведения за хранене, само че във връзка с организацията на публичния превоз има доста да се желае, съгласно 52% от жителите.

26. Хонг Конг (109,6)

75% от жителите считат, че публичният превоз работи безупречно, което доста повлия на общия резултат. Хонконгерците са известни и с любовта си към локалните заведения за хранене.

25. Москва (110.2)

Жителите на Москва считат своя град надалеч от най-приветливото място в света, само че това се компенсира от разнообразието и благосъстоянието на нощния живот на града, което изяснява за какво една трета от жителите му лягат много след среднощ. Московчаните са известни и със своята предразположеност към служебни романси.

24. Банкок (111,0)

Проучването откри, че Банкок е международната столица на уличната храна, като по-голямата част от жителите се хранят извънредно в придвижване – приблизително 42 пъти годишно. Те също нямат нищо срещу и сядат в ресторант - 94% от интервюираните са посетили някое от заведенията за публично хранене най-малко един път през последната седмица.

23. Вашингтон (111.3)

Вашингтон е столицата за запознанства, с максимален брой самотни сърца, употребяващи мобилни приложения, с цел да намерят сътрудник или просто жадуващи да пишат по време на вечеря. Но те също по този начин са по-склонни от другите да „ възпламенят “ евентуалната си обич. Причината може да е, че Вашингтон споделя купата на най-стресирания град с Ню Йорк в нашия лист.

22. Пекин (113.0)

Градът е извънредно трогателен, само че публичният превоз лишава прекалено много време. Шест % от жителите на града прекарват два до три часа дневно на път.

21. Цюрих (115,3)

Гражданите са супер дейни и сходно на Мелбърн спортуват повече от всеки различен.

20. Лос Анджелис (116.8)

Културният живот на града е в разгара си, хрущенето на такос се чува от заведенията за хранене, само че Лос Анджелис остава едвам на двадесето място, тъй като съгласно признанията на жителите му е доста мъчно да се сприятелиш там и не е елементарно да вървиш на срещи.

19. Токио (117,7)

Жителите на Токио обичат локалната кухня, вървят на заведения за хранене доста по-често от всеки различен в листата.

18. Берлин (119,2)

83% от берлинчаните знаят имената на най-близките си съседи – голям дял в съпоставяне със междинните 55%, което ще изясни за какво се усещат по-малко самотни от другите. Обичат да прекарват времето си вкъщи, евентуално заради тази причина не вървят толкоз постоянно на заведения за хранене.

17. Сан Франциско (119,4)

Въпреки че градът има огромно многообразие от заведения за хранене и 88% от жителите се считат за „ свободни да бъдат себе си “, Сан Франциско се подрежда едвам на 17-то място, защото върхът за сигурност не е доста висок и равнището на цените е прекомерно Високо.

16. Шанхай (119.5)

Този град може да не наподобява доста на ниска цена, само че го компенсира с количеството предлагани занимания. Гражданите считат, че не е елементарно да се откри обич там, само че 79% от жителите на Шанхай са сигурни, че там е елементарно да се откри, да речем, кратковременно, несериозно занимание.

15. Мексико Сити (121.2)

Жителите на Мексико употребяват най-духовната храна, посещавайки театри, кина, художествени галерии и музеи повече от 76 пъти годишно.

14. Париж (124,9)

Парижаните имат най-интензивния полов живот в света, съгласно изследване. Това е и град с богат културен живот. Забавленията са скъпи, а процентът на махмурлук е един от най-високите в света - всеки парижанин страда приблизително един месец в годината.

13. Остин (125.3)

Най-добрият град за слушане на музика онлайн и вторият с най-вече питейни заведения – идеалното място за празненство. Жителите също имат шанс, защото пътуването до работа лишава доста малко време - приблизително единствено 22 минути.

12. Тел Авив (125,8)

Можете да намерите вкусни ястия в спокойна атмосфера на Тел Авив, който също се подрежда високо в категорията на непринудената романтика и къса работна седмица от единствено 27 часа за седем дни.

11. Единбург (128.2)

Жителите на Единбург умеят да се забавляват – не са срещу положителната напитка, което е повода за 24 дни на махмурлук в годината.

10. Барселона (128,4)

Жителите на Барселона посещават културни събития приблизително 71 пъти годишно, на второ място след Мексико Сити. Испанският град също е дом на най-редовните гости на заведения за хранене в света.

9. Филаделфия (129.2)

Жителите на града го считат за един от най-евтините и занимателни в света. Освен това не им лишава доста време, с цел да стигнат до работа – приблизително 24 минути.

8. Лисабон (130.2)

Лисабонците вечерят в заведения за хранене доста постоянно, прекарват доста време със фамилиите си и елементарно се сприятеляват. Сметката за вечер, прекарана в града, ще бъде единствено €35.

7. Манчестър (130.9)

Манкунианците може да пият доста и постоянно, само че можете също да поговорите с тях на чаша чай - те са известни със своята привързаност към тази напитка. Рядко гражданин на този град ще може да се въздържа от ароматна напитка за 24 часа.

6. Мадрид (131.1)

Един от градовете с най-оживената културна сцена, заведенията за хранене в града нормално са цялостни до краен лимит, защото жителите избират да ядат там по-често от останалите.

5. Лондон (131,4)

Независимо дали става дума за театри, заведения за хранене или питейни заведения, 86% от лондончани споделят, че постоянно има какво да вършат в техния град. Британската столица не стигна до върха в нашия лист, защото жителите се борят да намерят другари, постоянно се усещат уплашени и признават, че цените са малко високи.

4. Мелбърн (132.3)

Този град в Австралия с право се счита за най-щастливия в света, защото 9 от 10 от жителите му изпитват положение на благополучие денем. Там е елементарно да намерите другари и опция да хапнете и пиете вкусно.

3. Ню Йорк (134,6)

Класиран на трето място в листата, градът може да се похвали с едни от най-хубавите нощен живот в света и второ място по благосъстояние и многообразие от културни събития. Той също по този начин се трансформира в топ дестинация за туристи тази година, макар че ще им бъде мъчно да се сприятелят в град, който споделя първото място с Вашингтон във връзка с равнищата на стрес.

2. Порто (137.9)

Отправете се към Порто, в случай че търсите приветливо място, където хората се гордеят, че живеят там, чувствайте се извънредно свободни, насладете се на налични занимания единствено за междинна сметка от €30 на вечер.

1. Чикаго (138,2)

С най-голям резултат Чикаго се подрежда преди всичко по всички критерии, малко зад единствения немаксимален резултат във връзка с сигурността.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР