От Има такъв народ казаха, че няма такъв мандат. Коментарът

...
От Има такъв народ казаха, че няма такъв мандат. Коментарът
Коментари Харесай

Доц. Борис Попиванов: Слави се готвеше за трето място, второто е най-неблагоприятно

" От " ИТН " споделиха, че няма подобен мандат ".

Коментарът направи пред БНР политологът доцент Борис Попиванов. Той предвижда, че най-вероятно ще има предварителни избори в разгара на лятото.

По думите му това е първи случай в 30-годишната политическа история на страната, при който предварителни избори има директно след извършени постоянни.

Според него партиите са траяли предизборните си акции в 45-ия парламент:

" Това настойчиво залагане на предизборно държание в следизборни условия лишава множеството партии от съображение да претендират за освен това ".

Доц. Попиванов изясни, че има международна процедура, съгласно която след избори партиите стартират да търсят опция за съюзи, само че у нас те са избрали другия метод - да продължат да се разграничават, което той дефинира като уникалност на 45-ото Народно заседание.

Политологът подчертава, че късият живот на този парламент няма да разреши да се създадат никакви огромни промени, с изключение на в Изборния кодекс:

" Както за прословутия План за възобновяване, по този начин и във връзка с актуализацията на бюджета. По множеството обществени и стопански въпроси, които засягат директно живота ни, този парламент няма да има софтуерното време да направи нищо. Така ще отлагаме проблемите ".

Слави Трифонов се е готвил за трето място, позволи доцент Попиванов и дефинира втората позиция на Има Такъв Народ в Народното събрание като най-неблагоприятната позиция:

" При трето място, ще споделя, че е срещу статуквото и да желае предварителни избори. Ако беше преди всичко, щеше да се усеща длъжен да направи държавно управление. Второто място беше най-неблагоприятното за него и той не почувства способността да успее да образува държавно управление, в което Има Такъв Народ да има по-малко от нужната парламентарна поддръжка ".

Той уточни, че президентът няма своеволно да бави връчването на втория и на третия мандат, само че би могъл да направи това, в случай че в Народното събрание се реализира сделка за незабавно деяние по няколко законопроекта, примерно по актуализацията на бюджета.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР