От гражданската инициатива Изправи се.БГ, организирана около бившия национален омбудсман

...
От гражданската инициатива Изправи се.БГ, организирана около бившия национален омбудсман
Коментари Харесай

Със звънци и тъпани събудиха ЦИК

От гражданската самодейност " Изправи се.БГ ", проведена към някогашния народен омбудсман Мая Манолово направиха утринна акция пред постройката на Централната изборна комисия . Със звънци и тъпани те " разсъниха " изборната комисия , преди през днешния ден тя да организира заседание.

При деятелите стопираха е част от организацията " Боец " , които от Орлов мост се насочиха за следващата си акция - от през вчерашния ден бе оповестена самодейност за изненадващо блокиране на институции. Протестиращите упорстват да бъдат позволени на съвещанието на ЦИК от 10 часа.

Вчера Мая Манолова внесе в деловодството на президентството и Министерския съвет писма с настояването искане за осъществяване на референдум за измененията в Конституцията. Лидерът на " Изправи се.БГ " предлага 6 тематики, които да бъдат включени в възможния референду м - дейно разделяне на управляващите, дълбока правосъдна промяна с ефикасен надзор върху основния прокурор, понижаване на парламентарната квота на Висш съдебен съвет и разделяне на ръководството на съда и прокуратурата, а също и въпроси за присъединяване на жителите в политиката посредством цивилен комитети и конституционни гаранции за опазването на природата у нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР