От герои до терористи. Лекарите и медицинските сестри в Италия,

...
От герои до терористи. Лекарите и медицинските сестри в Италия,
Коментари Харесай

От герои до терористи: Лекарите в Италия са мишена на конспиративни теории

От " герои " до " терористи ". Лекарите и медицинските сестри в Италия, получили самопризнание за своята изтощителна и рискова работа при първата вълна на коронавирусната пандемия, в този момент са цел на тайни теории, обвиняващи ги по какъв начин инсценират изключителна обстановка.

В една от обществените мрежи се популяризира видео, в което две дами описват пред камерата, че се намират в незабавното поделение на болница в Милано – град, който бе измежду най- тежко изумените от Covid-19 в Италия. Двете дами желаят да потвърдят, че незабавното поделение е празно, назад на изказванията на медиите за фрапантен растеж на инфектираните, споделя уеб сайтът " Политико ".

Жените влизат в постройката, показвайки какъв брой празно и умерено е вътре. След това се връщат на открито, с цел да покажат, че там няма никаква тълпа от коли за спешна помощ. Лекарите, публицистите и политиците лъжат. " Те са терористи ", споделят двете дами.

Видеото, което е споделено хиляди пъти в интернет, е подправено. Показаните отделения не са в незабавното крило на болничното заведение, което в реалност е цялостно. Освен това във видеото не е снимано мястото пред болничното заведение, където нормално чакат подредените една след друга коли за спешна помощ със съществено заболели пациенти.

Фейсбук, Telegram, WhatsApp и редица други платформи преливат от сходни обвинявания. Тиражират се изказвания, че колите за спешна помощ обикалят напразно, без в тях да има пациенти и че включват сирените единствено с цел да плашат хората.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР