От ГЕРБ внесоха официално писмо в Светия Синод с искане

...
От ГЕРБ внесоха официално писмо в Светия Синод с искане
Коментари Харесай

ГЕРБ с писмо до Светия синод заради безбожните действия на архимандрит Дионисий

От ГЕРБ внесоха публично писмо в Светия Синод с искане Българската православна черква да каже какво е нейното отношение към архимандрит Дионисий и " дали неговото расо и кръст се съвместяват с политическата му активност ".

До това се стигна, откакто протестиращи, измежду които бе и архимандрит Дионисий, още веднъж проведоха акция пред дома на премиера и претендент за народен представител Бойко Борисов.

Писмото на ГЕРБ бе признато от основния секретар на Светия Синод – мелнишкия свещеник Герасим.

" От доста дълго време следим едно безбожно и тъмно държание от човек, който се зове свещеник. Всички жители бяха възмутени от ковчезите, бесилките, обществени опела, както и от черните чаршафи и злокобни ритуали, които през вчерашния ден видяхме в Банкя. Това държание ни връща към предишния век, когато мафията, от която Дионисий и неговите почитатели по този начин гневно се разграничават, сплашваше хората тъкмо по този метод ", сподели ръководителят на младежкото ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.

По думите му в полза на цялото общество е да се сложи обществено " ясна разграничителна линия сред БПЦ и един рецидивист с голям брой противоцърковни прояви ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР