От ГЕРБ-СДС със заявка, че ще изпълнят първия мандат, като

...
От ГЕРБ-СДС със заявка, че ще изпълнят първия мандат, като
Коментари Харесай

Габриел: Ще предложим експертен кабинет, ключова ще бъде съдебната реформа

От ГЕРБ-СДС със поръчка, че ще изпълнят първия мандат, като ще предложат експертен кабинет, който да работи за период от една година.

Номинираната за министър председател Мария Габриел посочи, че стартира диалози за имена и състав на Министерски съвет с останалите парламентарно показани групи.

При президентът Румен Радев претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се върне със състав на кабинет. Пред публицисти в Народното събрание тя посочи, че в този момент е моментът страната ни да има постоянно държавно управление, по тази причина и диалозите минават на идващ стадий.

Габриел добави, че не вижда политическа логичност в решение ГЕРБ-СДС да поддържат кабинет с втория мандат. Относно „ Възраждане “, Мария Габриел изясни, че хората не би трябвало да се заблуждават, че се води разговор.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към момента разчита на разсъдък от страната на политическата класа за сформиране на кабинет. По думите му с избора на ръководител на правната комисия в лицето на Стою Стоев от ГЕРБ са посочили, че може да им се има доверие.

Борисов добави, че при втория мандат от „ Продължаваме промяната -Демократична България “ ще се намират в огледална позиция на ГЕРБ.

А, в случай че няма постоянен кабинет, няма да се гласоподава и бюджет.

От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ остават с позицията си, че няма да поддържат първия мандат и стартират диалози за реализирането на втория. Кирил Петков посочи, че с избирането на ръководител на правната комисия е изпълнено така наречен „ джентълменско съглашение “.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ не може да разбере логиката на „ Продължаваме промяната – Демократична България “. По думите му сметките на ПП-ДБ не излизат, защото няма да поддържат първия мандат, само че с втория ще предложат държавно управление на малцинството, само че не желаят поддръжката на ГЕРБ-СДС, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи.

По думите му последващи избори биха били непотребни, тъй като конфигурацията в Народното събрание ще е същата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР