От ГЕРБ предлагат два варианта, с които държавата може да

...
От ГЕРБ предлагат два варианта, с които държавата може да
Коментари Харесай

ГЕРБ с два варианта за понижаване на цената на горивата

От ГЕРБ оферират два разновидността, с които страната може да закупува горива на по-ниски цени. Това разгласи Делян Добрев по време на брифинг на партията.  “От 27 февруари разлика в цената сред сортовете Бранд и уралския петрол съвсем няма - те се движат към 0%. От началото на войната цената на уралския петрол трагично пада - до минус 40% ”, изясни Делян Добрев и сподели графики на хода на цените през последните месеци, съобщи. 

“От началото на войната нас ни мамят с 1 лев на литър, тъй като “Лукойл Нефтохим ” преработва уралски петрол, а не Брент ”, сподели още Добрев. Той съобщи, че от партията оферират две решения, с които не се нарушава конкуренцията, само че в това време пазарната цена ще се възстановява и ще падне на 2,50лв на литър.  

Първото е БЕХ да конкурира “Литаско ”. “Държавата ще купува от съветските барели, ще заплаща на “Лукойл нефтохим ” по 10- 20 стотинки и БЕХ ще получи горивата. Крайната им цена ще бъде 2,50. А БЕХ ще ги продава на бензиностанциите на на 2,50 лева Така не се нарушава конкуренцията ”, изясни първия вид Делян Добрев.

При вторият от ГЕРБ оферират да се постави данък в границите на 1 лв. преди преработката на горивото. “Държавата го прибира в държавния бюджет  и оттова компенсираме 1 лев на литър за всеки - служебна кола, транспортна компания, тирове, автобусни превозвачи. Така се възстановява пазарната цена и пада на 2,50 ”, разясни Добрев. По неговите калкулации по този начин в страната ще влизат 3,5 милиарда лева на година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР