От ГЕРБ поискаха в залата да дойде финансовият или социалният

...
От ГЕРБ поискаха в залата да дойде финансовият или социалният
Коментари Харесай

Одобриха увеличението на минималната работна заплата

От ГЕРБ желаеха в залата да пристигна финансовият или общественият министър

Със 159 „ за ”, нито един глас „ срещу ” и 44 „ въздържал се ” депутатите одобриха предлагането за нарастване на минималната работна заплата.МРЗ към този момент ще се дефинира до 1 септември на годината и ще бъде в размер на 50% от междинната работна заплата. Тя ще се пресмята за интервал от 12 месеца, което включва последните две тримесечия на миналата година и първите две тримесечия на актуалната.

Процедурата влиза в действие от септември 2023-таи в действителност нарастването ще е от 2024 година

След поредност отлагания по разнообразни аргументи законопроектът на Българска социалистическа партия за нарастване на МРЗ влезе за второ четене в пленарната зала, съобщи Нова тв.

От ГЕРБ желаеха в залата да пристигна финансовият или общественият министър.

По време на днешното съвещание на Народното събрание имаше и нови нападки по тематиката за проваления опит за правосъдна промяна и основаването на механизъм за следствие на основния прокурор.

Лидерът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов запита: „ Има ли зависимости на основния прокурор персонално и на прокуратурата отхората, които през вчерашния ден липсваха от дребната софийскакоалицийка " Продължаваме Промяната ". Защото това беше изменничество ”

Атанас Славов от Демократична България отговори: „ Абсолютно неприемливо! Моля да наложите глоба на господин Костадинов. Цялата тази пушилка, която чухме,не може да прикрие, че за следващ път " Възраждане " извършват поръчка на ГЕРБ да се блокира правосъдната промяна ”.

С заявления от трибуната от ГЕРБ, Демократична България и Движение за права и свободи желаеха минута безмълвие в памет на жертвите на комунистическия режим.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР