От ГЕРБ обвиниха премиера Кирил Петков за думите му, че

...
От ГЕРБ обвиниха премиера Кирил Петков за думите му, че
Коментари Харесай

Компенсациите за ток за бизнеса предизвикаха скандал между управляващите и опозицията

От ГЕРБ упрекнаха премиера Кирил Петков за думите му, че на българския бизнес са дадени 4,1 милиарда лева като обезщетения за скъпия ток, а на ЕРП-тата - 250 милиона.

Повод за обвиняването на опозицията стана писмен отговор на енергийния министър Александър Николов на питане от ГЕРБ, от който излиза наяве, че изплатените обезщетения са 1 милиард и 10 милиона лв..

ГЕРБ попитаха къде са отишли останалите 3 милиарда, в случай че не попадат в бюджета.

" Започват думите на господин Кирил Петков все по-малко да имат значение и все по-малко да им имаме вяра ", разяснява Александър Ненков.

" Аз се чудя кой лъже премиера Кирил Петков и го кара да става комичен, тъй като да сбъркаш четири пъти, забележете, не с 50, 100, 200 милиона да направиш неточност, а от 1 милиард да кажеш, че са 4 милиарда, ставаш комичен ", добави Делян Добрев.
В отговор министър председателят Кирил Петков дефинира изказванията на ГЕРБ като " следващата подправена вест ". Според него опозицията умишлено всява напрежение в миг, в който до нас се води война.

" По отношение на ГЕРБ няма какво да ги разясняваме. Те непрестанно се пробват да вкарват някакви подправени вести. Видяхме, че след този невиждан пакет, който българското държавно управление направи с проекта против инфлацията и то дори не са ограничения, аз бих го нарекъл проект против инфлацията. Преди това беше " къде е проектът, в този момент когато проектът, пристигна бил проинфлационен. Тези хора имат единствено една единствена цел в този миг, да се пробват да вкарват напрежение и изкуствено да подклаждат някакви пристрастености, които съгласно мен са безусловно неоснователни ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР