От Фейсбук профила на Виктория Георгиева Софийският градски съд отхвърлил

...
От Фейсбук профила на Виктория Георгиева Софийският градски съд отхвърлил
Коментари Харесай

Елена Йончева имала право на собствено мнение, но не и журналистката Виктория Георгиева

От Facebook профила на Виктория Георгиева
Софийският градски съд отхвърлил желае на Делян Добрев против Елена Йончева. Решението е дефинитивно. Според съда Йончева имала право свободно да показва мнението си по значими тематики за обществото. Трогателно!

Даже няма да разясня решението, въпреки това „ всеки има право на мнение “ да ми звучи като „ всеки има усет, споделило кучето и облизало з.....а си “ (с извинение).

Но се сещам, че преди към година и половина госпожа Йончева беше написала имейл до „ Труд “, в който настояваше (да, точно тази дума беше използвала) да се разгласява нейното мнение по отношение на моя публикация. Статията ми касаеше резолюция на Екологичен потенциал, на която точно Йончева беше основател, а в нея се засегнаха и националните ни ползи с текста за ОМО „ Илинден “.

Не знам дали си спомняте тази резолюция, тя беше импортирана от Йончева и Радан Кънев (каква блага колаборация) и сякаш касаеше върховенството на закона у нас, само че някак инцидентно стана въпрос и за неспазването на правата на индивида и на... ОМО „ Илинден “. Тогава даже от Българска социалистическа партия (чийто представител е Йончева) се оповестиха срещу противоречивата точка, като съобщи, че тя не отразява позицията на партията по този въпрос.

Та ми стана доста занимателно, че думите на Елена Йончева, засягащи Делян Добрев, били просто мнение, с което решение на съда е изцяло съгласна дамата, а моята публикация, касаеща онази много долнопробна резолюция, ориентирана против страната ни, била подстрекателство - още веднъж съгласно дамата.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР