От Фейсбук профила на Стоян Радев Кирил Петков каза, че

...
От Фейсбук профила на Стоян Радев Кирил Петков каза, че
Коментари Харесай

Стоян Радев: Петков да отказва с принципни аргументи

От Facebook профила на Стоян Радев

Кирил Петков сподели, че корупцията и съветското въздействие в България са едно и също. Сега отхвърля предлагането на ГЕРБ и желае Борисов да си понесе следствията. Добре. Но Кирил Петков няма проблем да се коалира с Българска социалистическа партия (с съветското въздействие, т.е. с корупцията) и да издига кадър на комунистическите служби на най-голям пост в йерархията на държавната принуда. Това значи, че Кирил Петков не се интересува от законосъобразността по принцип, а е подготвен да се съюзи с най-големите извършители на закона в новата ни история, да си партнира с тях и да разчита на тяхната очевидна и скрита поддръжка, да подчини държанието на ръководената от него партия на персоналната си “Борисов обсесия ” единствено и единствено да получи лично задоволство.

Когато имах опция да кажа нещо на Политическа партия в пряк диалог, най-важното, което избрах, беше: мислете за свръхзадачата, не за дребните борби, не за персоналните пристрастия, не за обидите и желанието за отмъщение, не за успехите и облагите, а за смисъла, без който нищо няма значение, и най-силните, и най-богатите рухват, когато изгубят смисъла, с цел да го пазите, помнете, че тъмната страна те изкушава да се гневиш, да отмъстиш, да накажеш, да си от горната страна, смисълът се съхранява, когато постигаш правдивост, без да минаваш отвъд, като оставаш на ярко.

Та… Естествено, че Кирил Петков може да отхвърля на ГЕРБ с кардинален мотив - това е част от идентификацията на Политическа партия, нейна съществена отличителна линия в националното политическо съревнование, в предизборната конкуренция. Но в случай че аргументът е в действителност кардинален, той би трябвало да бъде доказан във всички случаи, а не е, тъй като с едни неприятни не може, с други - може. Двойният стандарт няма по какъв начин не помрачи чистия облик на смяната, а той е най-големият й запас. Без него те стават изцяло несъстоятелни.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР