От Фейсбук профила на общинският съветник Карлос КонтрераПреди около седмица

...
От Фейсбук профила на общинският съветник Карлос КонтрераПреди около седмица
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Кметът на район „Лозенец“ иска да затрие пазара на бул. Черни връх

От Facebook профила на общинският консултант Карлос Контрера

Преди към седмица разбрах, че районният кмет на Лозенец Константин Павлов - Комитата желае да затрие дефинитивно пазара на бул. Черни връх (пред магазин Европа). Той не е първият, който вместо да се опита да възвърне естественото действие на пазара, се мъчи да го бастиса. Надявам се да си остане следващият неуспешен.

От години пазарната площадка се нуждае от ремонт, рехабилитация и основаване на условия да проработи като местен пазар. По една или друга причина в Столичния общински съвет не е внасяно предложение в тази посока от районната администрация. Назад във времето много живущи са ме питали каква е повода това пространство да е занемарено и не се възвръща в естествен тип пазара (той беше краткотрайно стеснен заради строителството на метрото). Честно казано в никакъв случай и аз като общински консултант не съм получавал съответен отговор или информация.

Сега лозенският кмет се е заел с нова акция против пазара - изискал е по-голямата част да стане зона за събития навън, т.е. да се сложи сцена...Според мен един път допусне ли се, идната стъпка ще бъде тотално да се ликвидира цялата пазарна площадка. Дали това е в услуга на околните търговски вериги надали ще разберем...

Според мен пазарът би трябвало да бъде непокътнат, ремонтиран главно, освежен. А районният кмет на Демократична България да бъде париран в опитите му да затрие дефинитивно пазара. Надявам се, че и други общински съветници мислят като мен, в това число от политическата група на Константин Павлов. След няколко седмици ше забележим какво ще е развиването.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР