От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекПонеже бая хора живеят в

...
От Фейсбук профила на Кристиян ШкварекПонеже бая хора живеят в
Коментари Харесай

Шкварек: BIRD.BG така и не се извиниха за гнусната им лъжа, че българска сътрудничка в ЕП е руски агент

От Facebook профила на Кристиян Шкварек

Понеже доста хора живеят в затоврени политически балони ще напомня нещо на всички, които от два дни схващат що за стока са " BIRD.BG ".

По-рано тази година същите тези " реномирани проверяващи публицисти " и стожери на демократичната общественост у нас “изобличиха ” българска сътрудничка в Екологичен потенциал, че е съветски сътрудник. Всичко потегли от вест на Юроактив, че сътрудничка на български евродепутат е обвинена в съветски връзки. До там, без конкретика коя е. От BIRD.BG, обаче, след това триумфално разкриха на цяла България коя тъкмо е тя, като към " изобличаването " си прибавиха лъжливо изложение, което сами си бяха измислили и подкрепили с думите " по данни на BIRD.BG ".

Само че след това от Юроактив коригираха, че са имали поради маджарски, а не български чиновник... И внезапно цялата " вест " на BIRD.BG, която проглуши България и влезе във всички излъчвания се оказа чиста неистина.

Те, обаче - тези двама плешиви измамника, по този начин и не се извиниха нито на момичето, нито на всички наранени от гнусната им неистина. А наранени бяхме таман хората в ЕКР - партията, която съставлявам, тъй като " разкритието " на BIRD.BG гласеше:

„ По данни на BIRD сътрудничката на евродепутат, обвинена като прокси на съветски ползи е…българска гражданка, родена 1986 година Преди тя е била сътрудничка на Джамбазки, а в този момент в секретариата на ECR. “...а след това и я посочват.

Става въпрос за моя колежка, която познавам, и която беше изтипосана пред цяла България и пред всичките си сътрудници в Екологичен потенциал като " съветски сътрудник ". И не - неточност беше единствено това, че са я объркали с унгарска служителка, която се оказа в действителност обвинена. Останалото - нейното изложение, име и това, че е служителка на този съответен наш евродепутат си го бяха измислили от BIRD.BG, без никакви " техни данни ", защото се оказа, че такива няма по какъв начин да има, тъй като първичната вест на Юроактив е сбъркана. Просто в BIRD.BG бяха решили да доукрасят историята, тъй като за техните читатели Вътрешна македонска революционна организация е партия " на неприятните ", " на статуквото ", и по нея може, и би трябвало, да се бие по всевъзможен начин. Включително с чиста неистина.

Тогава се опитвахме да надаваме писък. Да разбираем на хората за този очевиден случай медия непосредствено да си измисля, и то с такива тежки обвинявания и евентуални последствия за човек. Дори откакто излезе истината, че става въпрос за маджарски чиновник, никой не ни обърна внимание. Беше " все тая ", че сякаш реномирана и уважавана медия, от тези с печата на демократите за легитимност, е написала памфлет, измислила си е, че изобщо има " нейни данни " каква и коя е слижителката. Че непосредствено са си измислили " по наши данни еди какво си ". Което разбрахме в тази ситуация единствено, с помощта на стечението на събитията пръвоначалната вест да се окаже сбъркана.

Ами в какъв брой други пъти от BIRD.bg са си измисляли по същия метод, само че не са ги хващали, тъй като след това не се е оказвало, че цялата вест е неточност? Колко ли пъти са доукрасявали сходни вести и " следствия " с измисленото " По наши данни.... " или " Според източници на BIRD.bg.... ", след което създателят просто си е дописвал някакви негови думички?

Няма по какъв начин да знаем, само че можехме да подозираме каква медия са още тогава, когато пуснаха лъжата по служителката ни в ЕКР. Само че тогава не обърнахте внимание, тъй като наранени бяха " от неприятните " - някакви си във Вътрешна македонска революционна организация, в ЕКР, в " статуквото ". Сигурно най-малко един чиновник на Телус е прочел случая тогава и си е споделил по този начин, а в този момент него го набеждават обществено, и то отново в същото - съветска агентура. Ами, хак да ви е в този момент, като ви бият вашите.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР