От Фейсбук профила на Красимир Вълчев Продължават импровизациите на “промяната

...
От Фейсбук профила на Красимир Вълчев Продължават импровизациите на “промяната
Коментари Харесай

Вълчев за идеята да се горят боклуци в ТЕЦ-овете край Стара Загора: Пълна глупост или лобират?

От Facebook профила на Красимир Вълчев
Продължават импровизациите на “промяната ” по тематиката “Марица-Изток ”. Предложението за парогазова централа на служебното държавно управление ще бъде сменено с горене на отпадъци. Една нелепост ще бъде сменена с друга. Ще затворим мините и ще купуваме нови котли. Ще понижим въглеродния двуокис, само че ще тровим региона с доста други нездравословни субстанции и съединения.

Екип от най-хубавите български учени е изготвил приключен разбор и оферти за софтуерни решения за преходни технологии, които по едно и също време да понижат излъчванията на CO2 и да разрешат опазване през идващите най-малко 15 години производството на сила от въглища, до момента в който крайните технологии за предпазване на сила от възобновими енергийни източници доближат софтуерна зрялост и станат по-ефективни.

Преходът към нисковъглеродна сила е на първо място софтуерен. Затова държавните управления на всички развити страни разчитат на научния и експертен капацитет на университетските среди и им разпореждат правенето на решения за реализиране на прехода.

У нас нито Асен Василев, нито министърът на енергетиката са поискали да се срещнат с предложенията на учените. Вместо това импровизират. Или, както евентуално ще се окаже, лобират.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР