От Фейсбук профила на журналиста Евгени ПетровИ така - с

...
От Фейсбук профила на журналиста Евгени ПетровИ така - с
Коментари Харесай

Желанието на ПП да яхнат МВР ми напомня за „Оня запис“: „Изборите да се правят с наш министър на МВР“

От Facebook профила на журналиста Евгени Петров

И по този начин - с 95% възможност отиваме на избори. А за какво отиваме на избори?

Отговорът се назовава " съмнение ". А оттова и подозрителност и огромна доза славолюбие и службогонство.

Парадоксално - двете страни имаха единодушие по всички съществени въпроси, по които си коства да се отиде на предварителни избори в случай че няма съгласие. Казано по шаблона: цялостно единодушие по главните цели.

Проблемът даже не е в това кой ще ги осъществя по министерствата. Дали министърът на защитата ще се споделя Тагарев, или Гаджев, откакто и в програмата на един кабинет и в болшинството има изрично единодушие да се оказва помощ на Украйна. Същото важи и за енергетиката, и за екологията и така нататък

Опасенията за някакъв предстоящ предполагаем бойкот на правосъдната промяна също са безпочвени. Обзалагам се на 100 кинта, че в случай че идващото държавно управление бъде доминирано от ГЕРБ, самите те ще внесат измененията в Закона за правосъдната власт, създаден от настоящето министерство на правораздаването.

В последна сметка се удостовери опасението, че препъникамъните няма да бъдат целите и правилата, а позициите и постовете.

А желанието на Политическа партия в последния миг да яхнат Министерство на вътрешните работи мощно ми припомня на един откъс от „ Оня запис “, в който водачите на Политическа партия желаеха „ изборите да се вършат с наш министър на Министерство на вътрешните работи “ (цитирам по смисъл).

И не на последно място една имитация към съперниците на предварителните избори. И аз не препълвам от екстаз, само че нали изборите бяха най-демократичният метод за решение на политическата невъзможност, забравихте ли? Ама щяло да се забави развиването на България... Не знам какъв брой ще се забави за два месеца, само че знам какво безвремие и декаданс провокираха едни политически майстори с принадлежности за изчегъртване.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР