От Фейсбук профила на Диана Русинова от Европейския център за

...
От Фейсбук профила на Диана Русинова от Европейския център за
Коментари Харесай

Новата организация на движението е плод на две картинки от графичните дизайнери, които управляват София

От Facebook профила на Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики

Бъдещето на гр. София, явно, е да се осъществят планове, за които никой няма да направи обикновеното изпитание за това да попита жителите, какво е тяхното мнение и съгласни ли са да им се постанова принудително някакво решение, което харесват единствено шепа хора. Новата организация на придвижването на бул. " Патриарх Евтимий " и " Витошка " е плод на две или три нарисувани картинки от графичните дизайнери, които сега ръководят Столична община.

Проектът освен, че се осъществя без да се чуе мнението на хората, от тези, които до през вчерашния ден крещяха на всеослушание пред общината, само че даже и нямат план за краткотрайна организацията на придвижването. Тази краткотрайна организация, която е изпълнена опонира на нормативните условия произлизащи от член 14, алинея 1 от ЗДвП. Така необичайно, само че се озовахме в обстановка където явно всеки си прави каквото изиска без значение от това какво споделят законите или наредбите.

Вероятно след тази моя обява клеветническата акция против мен във Фейсбук групите на " спасителите ", като " Тук не е Амстердам ", ще се засилват с цялостна мощ, само че персонално аз считам, че до момента в който пребивавам в този град имам правото да си изричам мнението, даже и то да не съответствува с тяхното. Също по този начин считам, че с неистини и доноси против мен не могат да ми забранят да демонстрирам неточности, там където има такива. И в случай че на времето обвинявахме общината, за това, че не чува жителите и неправителствените организации, то в този момент арогантността и високомерието на така наречен " спасители " са достигнали такива равнища, че аз персонално се притеснявам, че са си повярвали, че са Богопомазани.

Надявам се, че институции като Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция и Софийска Районна Прокуратура ще се сезират и ще извършат инспекция минимум на противозаконната краткотрайна организация на придвижването, която сега е подредена. Също по този начин се надявам всред клеветническите писаници на " спасителите ", да проявят разсъдък и въпреки всичко да се допитат до жителите на Столицата, тъй като това е градът на всички ни, а не тяхна частна благосъстоятелност.

Не на последно място, аз бих се радвала в случай че вместо красиви картинки, на първо място съблюдават условията на законите и наредбите, тъй като те бяха определени с обещанието, че ще са проводник на законността и в никакъв случай повече няма да се повтарят грубите нарушавания, които виждахме в предишното.

Уви шест месеца по-късно освен законите за тях нямат стойност, само че явно и мнението на софиянци.

Този план ли е най-важният за гр. София и какво се случи с плановете за нискоемисионните зони, които тяхното ръководство провали. Получава се по този начин, че освен, че не можем да направляваме тези зони и действително такива няма, само че в този момент с този недомислен план ще създадем още трафик, още тапи и още нездравословни излъчвания...


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР