От Фейсбук профила на журналиста Калина АндроловаПП/ДБ съвсем се скапаха

...
От Фейсбук профила на журналиста Калина АндроловаПП/ДБ съвсем се скапаха
Коментари Харесай

Асен ще събира електорат, като разказва приказки за торбалан

От Facebook профила на журналиста Калина Андролова

ПП/ДБ напълно се скапаха в акцията си. Всъщност акция няма. Обаче Асен Василев извади при Лора Крумова впечатляваща страшилка, че Борисов възнамерява да се пенсионира като президент, а Пеевски желае да стане министър-председател. При това уточни, че страшилката е от кухнята на общуването му с тях и че персонално Пеевски му бил споделил тези проекти.

Да де, но тази страшилка, която Асен ни предлага за вечеря, може да е била предопределена да плаши точно него. И ДА МУ СЪЗДАВА ОБРАЗИ ОТ БЪДЕЩЕТО, С КОИТО ТОЙ ДА съдебна експертиза СЪОБРАЗЯВА В НАСТОЯЩЕТО. Защото аз не мисля, че Пеевски ще опише проектите си точно на най-големите си врагове. Да не приказваме, че водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи през последните няколко години си сложиха една-единствена цел и тя наподобява по този начин: не ни пука по какъв начин ще го създадем, само че ще изхърлим Политическа партия в коша на историята!

В този подтекст Пеевски всичко може да е споделил на Асен. И какво от това?! Асен ще събира електорат, като споделя приказки за парцалан и прочие Жалка история! Имаха цялата власт в страната и я използваха, с цел да унищожат страната, а не да я оздравят. Това го видяхме със личните си очи. Разсипаха газовия бранш, оскъпиха силата, напомпиха инфлацията, източиха енергийните сдружения, възнамеряваха шокови меморандуми с дребни модулни реактори, помните ли го това?! Включиха изваждането на ЕСО (електропреносния оператор) и „ Булгартрансгаз “ (газопреносния оператор) от забранителния лист за приватизация на БЕХ като УСЛОВИЕ за приемане на парите от ПВУ. Също като изискване в ПВУ записаха и намаляването на излъчванията от тецовете, с което форсираха уволняването на хиляди служащи от „ Марица-Изток “.

Защо?! Кое постановяваше тази неотложност?! Отговор: персоналната им лакомия. Искаха бързо, изрично и без съображения да одобрят ПВУ-то... че да си раздадат парите на близки компании, а страната и народът да го духат. Вдигането на пенсиите беше дъвка за народа, подхвърлена с цинична надменност.

Защото вредите, които тези хора нанесоха, надвишават неведнъж и дълготрайно ефимерните изгоди за пенсионерите от раздвижването на пенсиите. Кирил и Асен просто опустошиха страната и счупиха основите. Те са естествено злополучие! Не тъй като са алчни. Не тъй като са неподготвени да ръководят страната. Не тъй като са с голямо патологично самочувствие. А тъй като са алчни, неподготвени и с голямо патологично самочувствие по едно и също време! И това в действителност е торнадо. Колкото до ПВУ и впрочем стратегии, никой не дава пари, в случай че няма да извлича доста повече.

Механизмите за подкрепяне и преструктуриране са от изгода за тези, които са ги измислили, а не – за тези, за които са измислени. България се деиндустриализира против траншове-залъгалки, които заслепиха невежите ни очи. Трябва да престанем да избираме слепотата. Трябва най-сетне да изберем да виждаме!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР