От Фейсбук профила на д-р Стефан МитевАнтибиотиците ще могат да

...
От Фейсбук профила на д-р Стефан МитевАнтибиотиците ще могат да
Коментари Харесай

Д-р Стефан Митев за ел рецептите: Лекарското съсловие не можа да се справи с елементарна технологична новост

От Facebook профила на доктор Стефан Митев

Антибиотиците ще могат да се предписват и на хартиени предписания до първи април (!?) 2024 година Медицинското съсловие възропта против изрично потребната " промяна " и още веднъж се върнахме на остарялото. Учудващо, медикаментите за диабет ще продължат да се изписват единствено електронно. Но за антибиотиците ще може и на хартия. Защо? Уж задачата е да се " доусъвършенства софтуера ". Какво? Аз съм предписвал неведнъж посредством програмата и не виждам какво би трябвало да му се доусъвършенства и за какво са нужни цели 6 месеца за това.

Тъжната истина е, че лекарското съсловие не можа да се оправи с обикновена софтуерна оригиналност. Свикнали сме си на едно и мъчно се приспособяваме към нещо по-добро. А в първите няколко дни рецептите за антибиотици бяха доста намалели, което е супер. Бъдете сигурни, че сериозна част от антибиотичните наставления са ненужни, резултат на непознаване на рекомендациите и израз на отбранителна медицина.

Отхвърлянето на наложителното електронно определяне е противен признак на тежко болната система на опазване на здравето у нас. След като потреблението на обикновена стратегия е мъчно, какво остава за ежедневното обогатяване на знанията и уменията. То, нормално, не се случва.

Бъдете здрави.

P.S. Аз ще продължа да постановявам антибиотици електронно на инат на системата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР