От Фейсбук профила на Борислав Цеков От гледище на конкретната

...
От Фейсбук профила на Борислав Цеков От гледище на конкретната
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Добър ход на Борисов и ГЕРБ с кандидатурата на Мария Габриел

От Facebook профила на Борислав Цеков

От становище на съответната политическа обстановка излъчването от ГЕРБ на кандидатурата за министър-председател на госпожа Мария Неделчева-Габриел, член на Европейската комисия, има някои значими стратегически и тактически прерогативи.

Ето ги в резюме:
Първо, в преносимите пясъци на фрагментирания парламент и при неналичието на естествен политически разговор сред първите две по бройка парламентарни групи, който да регистрира вота на гласоподавателите и политическите действителности, най-целесъобразна е точно сходна фигура - на европейски бюрократ, без блестящо партийно, идеологическо и лидерско наличие (което неизбежно основава разделяне!), само че в това време с потвърдена диалогичност, европейски престиж и политическа преданост към партията-победителка в изборите. Второ, с кандидатурата на представителка на Европейската комисия, която има избрана поддръжка в Европейската национална партия и измежду брюкселската върхушка, господин Борисов значително обезврежда предстоящите пропагандни опити на ПП-ДБ и кръговете към тях, да етикетират вероятно държавно управление, управлявано от Мария Неделчева-Габриел и подкрепено от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, като " държавно управление на мафията ", " държавно управление " Магнитски " и прочие от типичните за тяхното политическо отцепничество глупотевини. Кой е " мафията " - Европейската комисия?! Кой е " Магнитски " - Европейската комисия? Моля?! Трето, в случай че ПП-ДБ не поддържат такова държавно управление, те ще бъдат в губеща позиция, в това число поради това, че на фона на отворения метод и готовността за рационални взаимни отстъпки от страна на ГЕРБ, те ще показват (за следващ път) тотална политическа некомпетентност и дребнава партизанщина, като се пробват да попречат на превъзмогването на двугодишната политическа рецесия в България. Това ще се регистрира освен у нас, само че и от всеки безкористен външен наблюдаващ, което ще сложи тази групировка, изключително Политическа партия, в графата " неблагонадеждни ". Четвърто, България има потребност от държавно управление, определено от Парламента, което с изключение на всичко друго, се употребява и с доверието на нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО. Какво по-добро от държавно управление с ясна стратегия, управлявано от доскорошен член на Европейската комисия! Пето, няма по-силна противоотрова против опитите за нахлуване на радикални прокремълски и анти-европейски обединения от вида на " Възраждане " от превъзмогването на политическото безвремие и пълноценното ръководство, което да стартира да взема решение действителните проблеми на България, в това число посредством инструментариума, който ни дава участието в двата най-могъщи стопански и военно-политически съюзи на планетата - Европейски Съюз и НАТО. Радикалните обединения се " хранят " от безвремие и обърканост. При обикновено ръководство, те нямат капацитет за значителен напредък, тъй като всъщност нямат никакви действителни и работещи решения на огромните проблеми и провокации, пред което е изправена страната.
Въобще, дотук добър ход на господин Борисов и ГЕРБ. Оттук-насетне от политическия разсъдък и националната отговорност на останалите парламентарни групи ще зависи дали България най-накрая ще се оттласне от дъното, на което обитава през последните към този момент повече от две години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР