От ЕК имаме мандат за строителство на АЕЦ Белене, опитват

...
От ЕК имаме мандат за строителство на АЕЦ Белене, опитват
Коментари Харесай

Румен Петков: От ЕК имаме мандат за строителството на АЕЦ Белене

От Европейска комисия имаме мандат за строителство на АЕЦ " Белене ", пробват се да попречват стратегически за България план. В момента в сериозните момента внасяме ток, вместо да изнасяме, да транзитираме газ. Сега сме изправени през унизителната вероятност да купуваме съветски газ през Турция. Това разяснява водачът на АБВ Румен Петков в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

Според него България би трябвало да спре да се преценява с непознати ползи. " НАТО-вска Турция и НАТО-вска Унгария строят реактори ", сподели Петков.

Лидерът на АБВ сподели, че се вършат грозни внушения към този момент 20 години. Президентът Първанов и премирър Сакскуборготски постановиха градежа на втора централа и прекосяването на газопровод през страната, разяснява Петков.

Според него през последните години никой не приказва за евроатлантически полезности, като реакцията към убийството на журналиста Хашоги е индикативен по тематиката.

Голямото предизвикателство е да бъде обезпечено спокойствието и сигурността на стратегическия вложител. Има интерес от Китай, Франция и Русия, внушението, че не ни би трябвало, всъщност изгони най-големите вложители. Българските управляващи би трябвало да кажат, че българският народен интерес ни задължава да преминем към дейности, гарантиращи необратимостта на плана АЕЦ " Белене ". Второто е, че втората тръба на " Турски поток " би трябвало да минава през България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР