От едната страна в заседателната зала на оръжейницата бяха бившият

...
От едната страна в заседателната зала на оръжейницата бяха бившият
Коментари Харесай

Старото и ново ръководство на ВМЗ-Сопот се състезават пред медиите кое се справя по-добре

От едната страна в заседателната зала на оръжейницата бяха някогашният шеф на оръженицата Иван Стоенчев, върнат от ДКК през вчерашния ден за изпълнителен шеф, дружно с неговия юрист. От друга остана - досегашното управление, оповестява НТВ.

„ Бях ръководител до вчера”, сподели Мариян Йовчев, предс на ВМЗ-Сопот до момента и стартира речта си, в която прочете числа за финансовото и производтсвеното положение на сдружението. ”След спора в Украйна стартира да се купува всичко в предприятието. 238 млн. лв. е осъществената продукция”, уточни Йовчев. По думите му с над 420 млн. лв. е обновената стратегия на оръжейницата. И „ всичко още топло се предава на клиентите”, добави той. В умозаключение разгласи: „ В устойчиво положение сме - материално и производствено” и прикани Иван Стоенчев да продължи програмата за възстановяване изискванията на труд.

Досегашният изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот Иван Иванов продължи доклада в завода, като акцентира, че договорите и всички документи са налични и се съхраняват, въпреки че: „ За два и половина месеца научих едно нещо - че нашият бизнес не обича шумотевица и искра на прожекторите”.

На обвиняванията от ДКК за голям брой назначения в предприятието Иванов отговори с числа: направил е 222 назначения, от които 7 души са в административния личен състав на управлението, 12 – в производството и 190 служащи. Има и 13 стажанти.

Той прожектира и фрапантни фрагменти от санитарните пространства в завода. в тях се виждат бани с перденца вместо порти, тоалетни с олюпена мазилка, по няколко сантиметра плесен в столовата.

„ Когато влязох за първи път в цеховете - помислих си, че съм попаднал в 19 век ", добави Иван Иванов. Сега заводът е изчистен, изискванията са усъвършенствани, на служащите от рисковото произвеждане се дава мляко и има строителна стратегия, уточни той. По нея той изрази вяра до септември да се поправят течащите покриви в цеховете.

" Старото " управление е едвам на два месеца. " Това е дребна част, която можем да изнесем ", заключиха представителите му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР