От една страна са чеченците, а от другата се движат

...
От една страна са чеченците, а от другата се движат
Коментари Харесай

В Ростов на Дон се струпва военна техника, руски военни чакат на входа на Москва


От една страна са чеченците, а от другата се движат колони на „ Вагнер “

Жителите на Ростов на Дон бяха предизвестени да останат по домовете си поради прекосяване на огромен ескорт с военна техника, съобщи ТАСС. Колоната, включваща бронирани машини, коли и военни камиони, е била дълга няколко километра.

От една страна са чеченците, а от другата  се движат колони на „ Вагнер “. В същото време  Ройтрес заяви за огън по „ Вагнер “ от съветски хеликоптери край Воронеж.

Руски бойци са разположили картечница в югозападния завършек на Москва, съгласно фотоси, оповестени от вестник „ Ведомости “.



„ Вагнер “ твърди, че е поела контрола над всички военни уреди в южния град Ростов на Дон, а отчетите сочат, че е превзела обекти във Воронеж.

Ростов изигра основна роля след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година, напомня Би Би Си.

Разположен наоколо до украинската граница, Ростов - с население от единствено един милион - приютява основния щаб на Южния боен окръг на Русия. Руски войски постоянно са ситуирани в града, преди да бъдат изпратени в Украйна.

Регионалната столица също е значим логистичен център за доставки на оръжие и гориво.

Воронеж - друга районна столица близо до украинската граница - е почти със същия размер като Ростов.

Градът се намира по средата сред Ростов и столицата Москва и е главен железопътен възел.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР