От две години в МВР се провежда политически чистки, занимава

...
От две години в МВР се провежда политически чистки, занимава
Коментари Харесай

Младен Маринов: От две години МВР се занимава с политически чистки, системата е разбита

„ От две години в Министерство на вътрешните работи се организира политически чистки, занимава се с политическа активност. Когато се прави това нещо не може да се чака друго. Както се видя и при случая в Бургас, стана ясно че виновността е напълно в управлението и организацията. “ Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи и народен представител от ГЕРБ Младен Маринов пред БТВ. Като човек прекарал целия си професионален живот в редиците на Министерство на вътрешните работи, Маринов изрече съболезнования на околните на убития служител на реда.

Маринов акцентира, че на границата се командироват патрулни служители на реда, които не са осведомени с работата, а на място няма кой да им изясни какво да вършат.

„ Причините би трябвало да се търсят по-нагоре. Такива случаи ще се случват до момента в който в Министерство на вътрешните работи се организира такава политика. Само преди два дни уволниха дипломиран чиновник, заместник-директор към гранична полиция с довода, че сме се справили с мигрантския напън “, съобщи още той.  

По мотив думите на служебният министър на защитата, че оградата по границата би трябвало да е от бетон и не е надеждна, Маринов напомни, че по времето на ГЕРБ тази ограда е била оборудвана и тактически е работела, като мигрантския напън беше редуциран до нула.

„ Две години обаче никой не я поддържа. 5-те милиона лв., които отпуснахме не е ясно какъв брой са усвоени и къде са изхарчени. Камерите се ръководят от оператори, от две години ние не управляваме Министерство на вътрешните работи и виждате какво е положението “, съобщи той и добави, че камерите могат да гледат както към българска, по този начин и към турска страна.

„ Системата не работи, тя е разрушена и работи на парче. Това ще е по този начин до момента в който Министерство на вътрешните работи се занимава с политически внушения. За страдание когато имаме жертва и когато системата е разрушена надолу по веригата се стига до такива нещастни случаи “, сподели още Маринов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР